עוגיות ממולאות פרג של סבתא גילה

הקונדיטורית מאיה כהן (מקפה ליזלוטה) נזכרה בעוגיות הממולאות שסבתה גילה הכינה לקראת פורים ומשחזרת אותן. ולמי שאינו מחבב פרג - מילוי נפלא של אגוזים

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות פרג ממולאות
עוגיות פרג ממולאותצילום: תומר אפלבאום
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 רולדות

כששואלים אותי על הזכרונות הילדות שלי אני נזכרת תמיד במתוקים של סבתא גילה. כל ביקור אצלה תמיד מצאתי את קופסאת העוגיות במטבח ובתוכה מסתתרת עוגייה טעימה.

את העוגיות האלו סבתא הכינה בכל מיני מליות, לפעמים זה היה תמרים או שוקולד ולפעמים זה היה פרג (איכס!) או ריבה ואגוזים. אז למרות שאני ממש לא ממחנה הפרג, יש המון שכן. בחרתי לתת את המתכון לעוגיות עם שתי אופציות למילויים, אחד הוא הפרג שמתאים במיוחד לפורים כמובן והשני הוא ריבה ואגוזים. הטעם של הריבה הוא לא עד כדי כך מורגש אבל האהובה עליי היא כמובן ריבת תותים.

רכיבים

לבצק:

  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 25 גרם סוכר (2 כפות)
  • קורט מלח
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע אחד)
  • 1 ביצה טרופה למריחה על הרולדות

למלית פרג:

  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 200 מ"ל חלב
  • 20 גרם דבש (כף אחת)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם צימוקים בהירים

למלית אגוזים:

  • 200 גרם ריבה מאיזה סוג שאוהבים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 20 גרם סוכר
  • 0.5 כפית קינמון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, חמאה, סוכר ומלח, עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את השמנת חמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד, מעצבים לצורת מלבן ועוטפים בצורה הדוקה. מצננים במקרר עד שהבצק מתקשה (עדיף ללילה).

הכנת מלית הפרג:

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש וקליפת לימון. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים. מצננים היטב.

עוגיות אגוזים ממולאות
עוגיות אגוזים ממולאותצילום: תומר אפלבאום

הכנת מלית האגוזים:

קוצצים דק את האגוזים ומערבבים עם סוכר וקינמון.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן.

הרכבת הרולדה עם מלית הפרג:

מורחים מחצית מהמלית ומפזרים מעל צימוקים. מגלגלים לגליל הדוק. מצננים במקרר את הגלילים המוכנים.

הרכבת הרולדה עם מלית אגוזים:

מורחים מחצית מהריבה ומפזרים מעל את תערובת האגוזים. מגלגלים לגליל הדוק. מצננים במקרר את הגלילים המוכנים.

מניחים את הגלילים המצוננים באופן מרווח על תבנית עם נייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומסמנים חתכים ברוחב 1-2 ס"מ.

אופים ב-175 מעלות כ-30 דקות, עד שהגלילים מזהיבים.

מצננים היטב וחותכים בסכין חדה. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ