אוזני המן מלוחות עם בטטה ורוקפור

מה יכול להיות רע בשילוב של בצק פריך עם מליחות נעימה, בטטה וגבינת רוקפור? הגיע הזמן לפתוח את הראש ולהכין בפורים גם אוזני המן מלוחות

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אוזן המן עם בטטה וקשקבל
צילום: אמיל סלמן
קרן קדוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

כמה פעמים שמעתי בחיי אנשים שאומרים שהם לא אוהבים אוזני המן. נכון, השם לא ממש סקסי, אבל בשנים האחרונות העוגייה הזו עברה מהפך מדהים: מגוש חנק יבש למאפה עדין וטעים. ובפנים? לא עוד מילוי קשה ודחוס אלא למשל, פרג המבושל בחמאה וחלב שנותנים לו עדינות. אבל למה לעצור פה ולא לספק גם אופציה מלוחה? זה הזמן של אוזן ההמן להתחפש למאפה מלוח. כן, יש לזה כבר אלף שמות: בורקס, פשטידה ואפילו קיש. וזה לא פלא, הרי כל מתכון של בצק פריך מלוח במיוחד אלו המיועדים לקישים מתאים להכנת אוזני המן מלוחות.

רכיבים

לבצק:

  • 250 גרם חמאה
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 ביצים שלמות
  • 4 כוסות קמח
  • מלח לפי הטעם
  • כפית שטוחה אבקת אפייה

למילוי:

  • 300 גרם בטטה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 50 גרם גבינת קשקבל
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 ביצה
  • מלח פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. מקפידים להמעיט בלישה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

הכנת המילוי:
ממיסים בסיר חמאה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים עד להזהבה וריכוך. מורידים מהאש ומקררים.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

ההרכבה:

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.

קורצים עיגולים ומניחים במרכזם כף מהמלית הקרה וסוגרים לצורת אוזן המן.

מברישים בביצה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 15 דקות.




קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות