אוזני המן מלוחות עם בטטה ורוקפור - מתכונים לפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוזני המן מלוחות עם בטטה ורוקפור

מה יכול להיות רע בשילוב של בצק פריך עם מליחות נעימה, בטטה וגבינת רוקפור? הגיע הזמן לפתוח את הראש ולהכין בפורים גם אוזני המן מלוחות

דרגת קושי: בינוני
אוזן המן עם בטטה וקשקבל
אמיל סלמן

כמה פעמים שמעתי בחיי אנשים שאומרים שהם לא אוהבים אוזני המן. נכון, השם לא ממש סקסי, אבל בשנים האחרונות העוגייה הזו עברה מהפך מדהים: מגוש חנק יבש למאפה עדין וטעים. ובפנים? לא עוד מילוי קשה ודחוס אלא למשל, פרג המבושל בחמאה וחלב שנותנים לו עדינות. אבל למה לעצור פה ולא לספק גם אופציה מלוחה? זה הזמן של אוזן ההמן להתחפש למאפה מלוח. כן, יש לזה כבר אלף שמות: בורקס, פשטידה ואפילו קיש. וזה לא פלא, הרי כל מתכון של בצק פריך מלוח במיוחד אלו המיועדים לקישים מתאים להכנת אוזני המן מלוחות.

 

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

250 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה
2 ביצים שלמות
4 כוסות קמח
מלח לפי הטעם
כפית שטוחה אבקת אפייה

למילוי:

300 גרם בטטה חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה
100 גרם גבינת רוקפור
50 גרם גבינת קשקבל
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
1 ביצה
מלח פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. מקפידים להמעיט בלישה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

הכנת המילוי:
ממיסים בסיר חמאה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים עד להזהבה וריכוך. מורידים מהאש ומקררים.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

ההרכבה:

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.

קורצים עיגולים ומניחים במרכזם כף מהמלית הקרה וסוגרים לצורת אוזן המן.

מברישים בביצה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 15 דקות.




 

טיפים

טיפים להבנת סוד הבצק הפריך (המלוח והמתוק):

מי שאפה פעם יודע שבצק פריך הוא מפונק. הוא מתחמם במהירות בטמפרטורת החדר ונדבק בקלות לשיש או למערוך. לכן, חשוב לעבוד עם חומרי גלם קרים, ולהימנע מעיבוד יתר, כלומר ברגע שנוצר כדור בצק להפסיק מיד את הלישה ולהעביר לקירור של שעתיים לפחות. בהכנת אוזני המן מלוחות דרוש יותר זמן והתעסקות עם הבצק מאשר בהכנת קישים, כי צריך לרדד את הבצק ל- 3 מ"מ, לקרוץ  לעיגולים להבריש בביצה להניח מילוי ולהדק בצדדים במהירות לפני שהבצק מתחמם. לאחר שעיצבתם את הצורה חשוב להכניס את אוזני ההמן לקירור נוסף של 30 דקות לשמירה על יציבות. הקפידו לא לאפות את האוזניים יתר על המידה ולא בחום גבוה מדי אחרת למרות כל העבודה הקשה תקבלו מאפה קשה. לגבי המילוי מה שתאהבו העיקר שלא יהיה רטוב מדי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות