אוזני המן הכי טעימות שיש

עם בצק אוורירי ומתקתק ומילוי של קרמל מלוח ושקדים פרוסים, המתכון לאוזני המן של חן קורן וקרן קדוש מנצח בקלות כל מבחן טעימה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרדיט: חן קורן
קרן קדוש
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל

על אף שהם ירושלמים כמוני, את חן ואלון קורן הכרתי רק דרך מסך הטלוויזיה בתוכנית ״בייק אוף״. נהניתי מהאנרגיה ומהאהבתם לאפייה. כשפגשתי את חן לראשונה, זה היה כשהסתובבה עם קבוצה בשוק מחנה יהודה. חברה משותפת ערכה בינינו הכרות רשמית, ומאז זו חברות לכל דבר. חן ואלון מארחים לארוחות פרטיות בביתם בנחלאות, וכשנכנסתי למטבחם נזכרתי בביתה של סבתי לפני כניסת השבת: סירים עמוסי כל טוב על הכיריים. בעודי מתפעלת, חן מזגה צלחת של קוסקוס - גרגירים קטנים, אווריריים כמו עננים ומלמעלה מרק אדום מהביל עם בשר רך, נתחי דלעת וגרגירי חומוס והמון ירק. כל ביס חוויה בפה.

רק אחרי ששבעתי ראיתי אוזני המן שנפתחו בזמן האפייה. חן סיפרה שהיא ניסתה להכין אוזני המן עם קרמל מלוח ושקדים פרוסים ובאפייה הם נפתחו לה ושאני חייבת לטעום כי הם ממש טעימים.

היא הראתה לי שנשאר לה המון מילוי וכבר חשבה להכין ממנו פאי, הצעתי לה להוסיף פנימה עוד קצת אבקת שקדים ושקדים פרוסים, להחליף את הבצק פריך שלה למתכון שלי, הכולל בתוכו שקדים ומעט אבקת אפייה הגורמת לו להיות פחות דחוס. חן החרוצה כבר שכחה את הקבוצה שצריכה להגיע בערב והחלה מיד להכין אוזני המן ולצלם את כל השלבים. התוצאה היתה מדהימה: אוזני ההמן הכי טעימים שיש! אגב, את המתכון אימצתי גם לקונדיטוריה.

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 270 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 160 גר אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 4 גרם אבקת אפייה
  • כוס שערות קדאיף (לא חובה)

למילוי קרמל מלוח ושקדים:

  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם שמנת
  • 60 גרם חמאה
  • 200 גרם שקדים פרוסים
  • 140 גרם שקדים טחונים
  • קורט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

אוזני המן במילוי קרמל מלוח ושקדים

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים.

כשהתערובת תפוחה מוסיפים ביצים ומחכים שייבלעו. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים וממשיכים לערבב, ואז מוסיפים את החצי השני.

זכרו כלל של בצק פריך; מעטו בלישה.

עטפו בניילון נצמד וקררו שעתיים.

הכנת המילוי:

ממיסים סוכר לקרמל.

מחממים בסיר נוסף את השמנת והמלח עד לסף רתיחה ושופכים מעל הקרמל בזרם דק תוך כדי ערבוב.

מחממים ל-122 מעלות או עד להיווצרות בועות

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה בהדרגה

מערבבים פנימה את השקדים והשקדים הטחונים

ומצננים בטמפרטורת החדר

ההרכבה:

רדדו את הבצק לעובי של חצי סנטימטר בין שני ניירות אפייה, מפזרים מעל הבצק את שערות הקדאיף ומהדקים בעזרת מערוך.

הופכים את הבצק וקורצים בו עיגולים. בעזרת כפית, מניחים מהמילוי במרכז. מרימים שלוש צלעות למרכז ומהדקים היטב.  

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 13 דקות.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות