מתכון |

מאפינס שוקולד פיסטוק טבעוני

מתכון של עופר גל מ"בוטיק סנטרל"

עופר גל, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר גל, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
מנות:20 מאפינס אישי
צילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

מרכיבים למסת השוקולד:

  • 150    גרם שוקולד מריר
  • 250    גרם קמח
  • 20     גרם קקאו כהה
  • 4       גרם אבקת אפייה
  • 70     מ"ל שמן קנולה
  • 200   גרם רסק תפוחים
  • 50     גרם ממרח שקדים
  • 50     גרם סילאן
  • 5       גרם חומץ תפוחים
  • 4       גרם סודה לשתיה
  • 100   גרם שוקוצ'יפס

מרכיבים למסת הפיסטוק:

  • 250 גרם קמח
  • 150 גרם סוכר
  • 8  גרם אבקת אפייה
  • 4 גרם סודה לשתיה
  • 200  גרם חלב סויה
  • 70 גרם שמן קנולה
  • 5  גרם חומץ תפוחים
  • 50  גרם סילאן
  • 150 גרם רסק תפוחים
  • 50 גרם ממרח שקדים
  • 100 גרם מחית פיסטוק

סירופ סוכר:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים

לקישוט:

  • 50 גרם פיסטוק גרוס

הוראות הכנה

מסת השוקולד:

ממיסים בסיר על סיר עם מים רותחים מעל להבה בינונית (בן-מארי) את השוקולד המריר והשמן

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה  מאחדים את כלל המרכיבים הנוזליים והסוכר.

בקופסא נפרדת מערבבים את היבשים – קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו.

בעזרת המטרפה מאחדים לסירוגין את השוקולד המומס והיבשים לתוך המרכיבים הנוזליים עד שמקבלים מסה אחידה

מוסיפים את פצפוצי השוקולד

מסת הפיסטוק:

בקערה כלל המרכיבים הנוזליים, כולל מחית הפיסטוק.
בקופסא נפרדת שוקלים את כלל המרכיבים היבשים ומערבבים.
בעזרת מטרפה מטמיעים לאט את המרכיבים היבשים לתוך המרכיבים הנוזליים.

הרכבה ואפייה:

יוצקים לתבניות האפייה 50 גרם מסת שוקולד ו50 גרם מסת פיסטוק. מערבבים בתנועת קיפול
מפזרים פיסטוק גרוס מעל
אופים ב170 מעלות כ – 25 עד 30 דקות עד שהמאפה התייצב
בודקים עם החדרת סכין שמרכז המאפינ'ס אפוי היטב  
בקלחת נפרדת, מכינים את הסירופ סוכר.
לאחר יציאת המאפה בוזקים מעט מהסירופ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ