מתכון

מאפינס שוקולד פיסטוק טבעוני

מתכון של עופר גל מ"בוטיק סנטרל"

עופר גל, שף קונדיטור אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עופר גל, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:20 מאפינס אישי
מאפינס פיסטוק
צילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

מרכיבים למסת השוקולד:

מרכיבים למסת הפיסטוק:

סירופ סוכר:

לקישוט:

הוראות הכנה

מסת השוקולד:

ממיסים בסיר על סיר עם מים רותחים מעל להבה בינונית (בן-מארי) את השוקולד המריר והשמן

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה  מאחדים את כלל המרכיבים הנוזליים והסוכר.

בקופסא נפרדת מערבבים את היבשים – קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו.

בעזרת המטרפה מאחדים לסירוגין את השוקולד המומס והיבשים לתוך המרכיבים הנוזליים עד שמקבלים מסה אחידה

מוסיפים את פצפוצי השוקולד

מסת הפיסטוק:

בקערה כלל המרכיבים הנוזליים, כולל מחית הפיסטוק.
בקופסא נפרדת שוקלים את כלל המרכיבים היבשים ומערבבים.
בעזרת מטרפה מטמיעים לאט את המרכיבים היבשים לתוך המרכיבים הנוזליים.

הרכבה ואפייה:

יוצקים לתבניות האפייה 50 גרם מסת שוקולד ו50 גרם מסת פיסטוק. מערבבים בתנועת קיפול
מפזרים פיסטוק גרוס מעל
אופים ב170 מעלות כ – 25 עד 30 דקות עד שהמאפה התייצב
בודקים עם החדרת סכין שמרכז המאפינ'ס אפוי היטב  
בקלחת נפרדת, מכינים את הסירופ סוכר.
לאחר יציאת המאפה בוזקים מעט מהסירופ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ