שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עופר גל, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

טוב לזכור: האוזניים החמות ממשיכות באפייה גם מעט אחרי שמוציאים מהתנור

רכיבים

לבצק:

  • 250 גרם קמח
  • 150 גרם מחמאה
  • 20 גרם חמאת שקדים
  • 70 גרם שמנת צמחית
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 5 גרם אבקת אפייה

למילוי

  • 150 גרם תמרים מגולענים (עדיף מג'הול רכים)
  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 30 מ"ל  מים קרים

הוראות הכנה

הבצק:

מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והאבקת אפייה.

חותכים את המחמאה לקוביות ומערבלים לקבלת תערובת פרורית.

מוסיפים את חמאת השקדים והשמנת הצמחית, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.

מלית אגוזים ותמרים:

קולים את האגוזים ב-100 מעלות, קוצצים את התמרים והאגוזים, מוסיפים את המים ומערבבים למילוי אחיד.

הכנת האוזניים:

מרדדים את הבצק לעלה דק.

קורצים עם קורצן או עם כוס עיגולים.

את שארית הבצק פותחים שוב וקורצים עיגולים נוספים, עד קבלת 60 עיגולים

ממלאים במרכז כל עיגול כ 5 גרם (ככפית) מילוי.

מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם.

סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.

מסדרים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד שהאזנים מקבלים גוון זהוב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ