אוזני המן טבעוניות במילוי אגוזי לוז ותמרים - מתכונים לפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אוזני המן טבעוניות במילוי אגוזי לוז ותמרים

בצק פריך ומילוי נהדר, הם הסוד באוזני ההמן הטבעוניות של עופר גל מ"בוטיק סנטרל"

דרגת קושי: בינוני
אוזני המן טבעוניים במילוי אגוזי לוז ותמרים
טל סיון ציפורן

טוב לזכור: האוזניים החמות ממשיכות באפייה גם מעט אחרי שמוציאים מהתנור

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

250 גרם קמח

150 גרם מחמאה

20 גרם חמאת שקדים

70 גרם שמנת צמחית

60 גרם אבקת סוכר

5 גרם אבקת אפייה

למילוי

150 גרם תמרים מגולענים (עדיף מג'הול רכים)

100 גרם אגוזי לוז

30 מ"ל  מים קרים

 

 

 

 

הוראות הכנה

הבצק:

מערבבים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והאבקת אפייה.

חותכים את המחמאה לקוביות ומערבלים לקבלת תערובת פרורית.

מוסיפים את חמאת השקדים והשמנת הצמחית, מעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד ושומרים במקרר עד השימוש.

מלית אגוזים ותמרים:

קולים את האגוזים ב-100 מעלות, קוצצים את התמרים והאגוזים, מוסיפים את המים ומערבבים למילוי אחיד.

הכנת האוזניים:

מרדדים את הבצק לעלה דק.

קורצים עם קורצן או עם כוס עיגולים.

את שארית הבצק פותחים שוב וקורצים עיגולים נוספים, עד קבלת 60 עיגולים

ממלאים במרכז כל עיגול כ 5 גרם (ככפית) מילוי.

מרימים שני צדדים של עיגול הבצק ומחברים ביניהם.

סוגרים על ידי הרמת צד שלישי של העיגול וחיבור הבצק לצדדים שערמנו, כך שנקבל משולש שמרכזו חשוף.

מסדרים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות עד שהאזנים מקבלים גוון זהוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות