מתכון: אוזני המן טבעוניות במילוי פרג

עכשיו כשאפשר כבר להרגיש את פורים מעבר לפינה, זה הזמן להתחיל להתאמן על קיפול ומילוי אוזני ההמן

גני שני
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אוזני המן טבעוניות עם פרג של גני שני
צילום: גני שני
גני שני
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:25 עוגיות

פורים הוא חג שמשלב את כל המסורות הכי שוות - אפשר להתלבש ולהתאפר איך שרוצים, להכין משלוחי מנות לאנשים האהובים עלינו ביותר, ולשתות יין עד-דלא-ידע. אם לא עכשיו, מתי?

מבחינתי, המסורת הנעימה ביותר בפורים היא הכנה ואכילה של אוזני המן במילוי פרג. כשאוזן המן עשויה כמו שצריך, אין הרבה דברים שמצליחים להתחרות בעוגייה המשולשת. כך גם מילוי הפרג, שאינו חייב להיות יבש ומיובש, אלא גם עשוי להיות עשיר ונהדר.

אוזני המן טבעוניות גני שני

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

לבצק:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 טיפות תמצית שקדים
  • 1/4 כוס סוכר קנים אורגני
  • גרידה מ-1 לימון
  • 80 גרם שמן קוקוס
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • קורט מלח

למלית הפרג:

  • 1/2 כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים קטנים
  • 3/4 כוס מים
  • 3 כפות דבש או סירופ אורז אורגני
  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת מלית הפרג: 

משרים את האוכמניות או הצימוקים בקערה עם מים חמים, ומניחים בצד לרבע שעה.

בסיר קטן מעל להבה בינונית, מערבבים יחד את המים והדבש ומביאים לרתיחה.

מוסיפים לסיר את הפרג הטחון, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש לשמירה על בעבוע קל. ממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.

מסננים את האוכמניות או הצימוקים מהמים, ומוסיפים אותם לתערובת הפרג בסיר. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומעבירים לקירור.

הכנת בצק אוזני ההמן: 

מכניסים את כל רכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבל בצק אחיד. אפשר להשתמש במיקסר ולערבב במהירות בינונית-גבוהה.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אוזני המן טבעוניות גני שני

מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 סנטימטר באמצעות חותכן או כוס עגולה.

במרכזו של כל עיגול בצק, מניחים כפית ממילוי הפרג ומקפלים את הקצוות לצורת משולשים בעזרת האגודלים והאצבעות. כדי שאוזני ההמן ישמרו על צורתן בזמן האפייה, חשוב להדק את קצוות המשולשים.

מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר כ-5 דקות לפני שמעבירים לרשת צינון.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

* אם יש זמן, מומלץ להכניס את העוגיות למקפיא ל-20 דקות לפני האפייה, כדי להבטיח תוצאה מושלמת.

תגובות