ארוחת בוקר בתחפושת: קורנפלקס טבעוני מפתיע
קורנפלקס טבעוני שהוא למעשה אוזני המן קטנטנות בטעם שוקולד וחמאת בוטנים

כבר תקופה ארוכה שמתכונים למיני עוגיות ופנקייקים מציפים את הרשת. אז הנה, הגרסה הפורימית שלי לאוזני המן קטנטנות עם בצק בטעם חמאת בוטנים ומילוי שוקולד. את אוזני המן פיציות מגישים בצורה של דגני בוקר לכבוד חגיגות פורים ביתיות בתקופת הקורונה.
רכיבים
70 גרם (חצי כוס) קמח כוסמין לבן
2 כפות אבקת סוכר
1 קורט מלח
40 גרם (קצת פחות מרבע כוס) שמן קוקוס קר
2 כפיות חמאת בוטנים טבעית
חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר
הוראות הכנה
מערבבים יחד בקערה או במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים שמן קוקוס קר וחמאת בוטנים, ומערבלים בפולסים או בין כפות הידיים עד שמתקבל בצק פירורי (נזהרים לא לעבד יותר מדי, על מנת לשמור על פריכות הבצק).
באמצעות הידיים, מהדקים יחד את פירורי הבצק לכדור ומשטחים לדיסק. חוצים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים חצי מהבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפייה. קורצים בכל פעם עיגול קטן בקוטר של 1-1.5 ס"מ (אם אין בבית קורצן מתאים, אפשר לגלגל כדורים קטנים של בצק בין הידיים ולשטח לצורה של דיסק), מניחים במרכזו נטיף/מטבע קטן של שוקולד צ'יפס ומהדקים באמצעות אצבע ואגודל לצורה של אוזן המן קטנה.
מעבירים את התבנית עם אוזני המן לקירור של חמש דקות במקפיא כדי להבטיח שישמרו על צורתן באפייה. בינתיים, מכינים באותה השיטה אוזני המן עם הבצק שנשאר עד כה בקירור.
אופים 7-8 דקות עד שהן מזהיבות קלות ומוציאים לקירור בטמפרטורת החדר.
מגישים בקערה עם חלב שקדים או משלבים במשלוח מנות.
גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish