בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

דק מן הדק

על האמנות העתיקה של אפייה בעזרת דפי יופקה טורקיים (או פשוט דפי פילו)

3תגובות

מלאכת המתיחה וההנפה שמורה למאסטרים אמיתיים, כאלה שרק שרי המטבח בארמונות סולטנים ומלכים היו יהירים דיים להעסיק. כמו יצירות האמנות הגדולות מן הברוק והרנסנס או המוזיקה שכתבו מלחיני חצר מתולתלי פאות בחסות אפיפיורים גנדרנים, גם על בצק היופקה הטורקי עמלו האופים מתוך תאוות ההדר והמתק של שליטי המזרח. ראיתי פעם, באיסטנבול, איך באולם רחב ידיים עומדים בשורה ישרה האוסטות (Usta), מומחי בצק מיומנים, מול שולחנות שיש ענקיים, ריסיהם מפודרים בקמח דק וידיהם נעות בתנועה מדיטטיבית מעל ומתחת ליריעות בצק דקיקות...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו