איך מכינים אמפנדס?

הכיסונים הלטיניים ממולאים במחית תפוחי אדמה עם שלוש תוספות: בשרית, צמחונית וטבעונית

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
רותם מימון

לאן שלא נזרוק בצק בעולם, כנראה נפגע במטבח ובו כיסון ייצוגי. תפוח או דק, מאודה, אפוי או מטוגן. מחיטה, אורז, תירס או תפוחי אדמה, לא משנה מה - העיקר - בצק ממולא. גם במטבח הספרדי-לטיני נמצא את כיסונים ייצוגיים ובמקרה זה מדובר באמפנדס. בספרד, פורטוגל, באיים הקאריביים וברחבי אמריקה הלטינית, מוצאים אותן. בספרי ההיסטוריה אפילו מוצאים סימנים למיני אמפנדס אפילו במטבח הפיליפיני.

הרעיון הוא פשוט: אמפנדה היא מאפה ממולא ששואב את שמו מהפועל הספרדי empanar שפירושו לקמח, או לעטוף בבצק. בדרך כלל היא נעשית על ידי קיפול בצק דק, אבל לא מדי מעל המלית, בצורה חצי עגולה.

רותם מימון

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ