אורז – הלחם של אסיה בשלוש מנות חשובות

בתאילנד, אחת מיצרניות האורז הגדולות בעולם, פותחו מאות מתכונים שהוא מככב בהם. שלוש מנות בסיסיות, שאפשר להכין בכל בית, מספקות הצצה לשפע האפשרויות שטמונות בגרגרים הלבנים. פרק רביעי בסדרה של יריב מלילי מ"בית תאילנדי"

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח

אי אפשר לעשות סדרת כתבות על המטבח התאילנדי בלי להקדיש פרק מיוחד לאורז. זהו המרכיב הכי חשוב לא רק במטבח התאילנדי, אלא גם בתרבות ובכלכלה התאילנדית הכפרית. בימי קדם, ובמידה רבה גם היום באזורים החקלאיים, כגון חבל איסן, הביטחון המשפחתי התבסס על שדה האורז והמבנה לאחסון האורז. לרוב כל משפחה תדאג לשמור לעצמה כמות מספקת לשנה ואת השאר תמכור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ