אורז – הלחם של אסיה בשלוש מנות חשובות

בתאילנד, אחת מיצרניות האורז הגדולות בעולם, פותחו מאות מתכונים שהוא מככב בהם. שלוש מנות בסיסיות, שאפשר להכין בכל בית, מספקות הצצה לשפע האפשרויות שטמונות בגרגרים הלבנים. פרק רביעי בסדרה של יריב מלילי מ"בית תאילנדי"

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
יריב מלילי, שף אורח

אי אפשר לעשות סדרת כתבות על המטבח התאילנדי בלי להקדיש פרק מיוחד לאורז. זהו המרכיב הכי חשוב לא רק במטבח התאילנדי, אלא גם בתרבות ובכלכלה התאילנדית הכפרית. בימי קדם, ובמידה רבה גם היום באזורים החקלאיים, כגון חבל איסן, הביטחון המשפחתי התבסס על שדה האורז והמבנה לאחסון האורז. לרוב כל משפחה תדאג לשמור לעצמה כמות מספקת לשנה ואת השאר תמכור.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ