שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חמש דרכים פשוטות לשדרג את הטחינה שלכם

טחינה איכותית מבקשת שיתעסקו איתה כמה שפחות. השף דוחול ספדי חוזר למתכון הבסיסי והמסורתי לטחינה ומגלה את הסוד למסבחה מושלמת. מתכונים מתוך הספר "בלדי"

דוחול ספדי ומיכל וקסמן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דוחול ספדי ומיכל וקסמן

טחינה גולמית איכותית מבית טוב מבקשת שיתעסקו איתה כמה שפחות. מעט מלח, סחיטת לימון ומים, ערבוב טוב – כזה שישאיר אותה אחידה וחלקה – והיא במיטבה.

קשה להמליץ באופן גורף על סוג אחד של טחינה. זה עניין של טעם והעדפה אישית, אבל גם שאלה של טריות – טחינה טובה היא טחינה שלא בילתה זמן רב מדי על המדף.

ככל שהיא טרייה, כך יהיו השמנים שמרכיבים אותה חלק בלתי נפרד ממרקמה ולא שכבה נפרדת שצפה בראש הקופסה. המומחים הגדולים בייצור טחינה מקורם במשפחות משכם, ואכן שמן של טחינות מנאבלוס הולך לפניהן. במשפחת ספדי משתמשים דווקא בטחינה אל־ארז, שמיוצרת במפעל הממוקם סמוך לנצרת. טעמה ומרקמה טובים וקל להשיג אותה כשהיא טרייה מאוד, הודות להיותה פרי ייצור מקומי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ