בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משהו לנגוס איתו: התשובה הרוסית לפתיחת שולחן

הזקוסקי הם שורה של מנות קטנות שמוגשות כפתיחים לסעודה בליווי אלכוהול ומאחוריהם מסתתרת מסורת מפוארת ותורה שלמה. רוני קשמין והשף גיא רובננקו יוצאים למסע בעקבות המנות הקטנות. פרק ראשון בסדרה

15תגובות
מלפפונים חמוצים וכרוב כבוש
תומר אפלבאום

זקוּסקי , מרוּסית ובצורת רבים (זקוּסקה – ביחיד) הם מתאבנים, מנות קטנות, חמות ובעיקר קרות, שמוגשות באופן מסורתי כפתיחים של סעודה שלמה ונאכלות כדרך כלל עם אלכוהול, כמעט תמיד עם וודקה. למעשה, המשמעות המילולית של זקוּסקי היא "משהו לנגוס אחרי", והכוונה היא כמובן, משהו לנגוס אחרי כוסית משקה חריף, או כמה. "הזקוּסקי הוא קצת כמו ה'טאפאס' הספרדי או ה'מזה' היווני", אומר השף והמסעדן יאן גיצלטר. "בבסיס – כולם מזטים, פתיחים בצורת מנות קטנות שמוגשות למרכז השולחן לחלוק אותן עם כמה סועדים, אלא שברוסיה לא שוכחים...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו