שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

"ואטרזוי": לא תבשל ביצה במרק של אמה התרנגולת

"ואטרזוי", המרק של הקיסר קרל ה-5, נכדה של איזבלה הרעה, ממשיך לבעבע במטבחי המסעדות של העיר הבלגית גנט. חוויה קולינרית על-זמנית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

את הסיפור על המרק הפלמי ההיסטורי "ואטרזוי" (waterzooi - מים רותחים, או מבושלים, בהולנדית עתיקה), יש להתחיל עם קרל החמישי, אחד מהשליטים היותר מרתקים שידעה אירופה מאז ומעולם. הוא נולד בשנת 1500, השנה האחרונה של המאה ה-15, בעיר גנט, היום בלגיה, אז ארצות השפלה שהיו תחת כיבוש ספרדי.

אמו הייתה חואנה "המשוגעת" ("לה לוקה"), בתם של המלכה איזבלה והמלך פרננדו, מגדולי המלכים בהיסטוריה של חצי האי האיברי, שהצליחו אף להשתרבב לתוכנית הלימודים בבתי ספר בישראל בזכות יוזמות כגון גירוש יהודי ספרד והקמת האינקוויזיציה. סבו מצד אביו היה מקסימיליאן הראשון, קיסר האימפריה הרומית הקדושה (או, הרייך הראשון, בכינוי מאוחר), ששלט על שטחים עצומים, בהם כל מרכז אירופה. כאשר מלאו לו 17, הפך לקרלוס הראשון מלך ספרד והמושבות באמריקה (סבתא איזבלה, כזכור, הייתה זאת ששלחה את קולומבוס לדרכו), ובגיל 19, הוא הוכתר לקרל החמישי, קיסר האימפריה הרומית הקדושה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ