בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"ואטרזוי": לא תבשל ביצה במרק של אמה התרנגולת

"ואטרזוי", המרק של הקיסר קרל ה-5, נכדה של איזבלה הרעה, ממשיך לבעבע במטבחי המסעדות של העיר הבלגית גנט. חוויה קולינרית על-זמנית

6תגובות
ואטרזוי

את הסיפור על המרק הפלמי ההיסטורי "ואטרזוי" (waterzooi - מים רותחים, או מבושלים, בהולנדית עתיקה), יש להתחיל עם קרל החמישי, אחד מהשליטים היותר מרתקים שידעה אירופה מאז ומעולם. הוא נולד בשנת 1500, השנה האחרונה של המאה ה-15, בעיר גנט, היום בלגיה, אז ארצות השפלה שהיו תחת כיבוש ספרדי. אמו הייתה חואנה "המשוגעת" ("לה לוקה"), בתם של המלכה איזבלה והמלך פרננדו, מגדולי המלכים בהיסטוריה של חצי האי האיברי, שהצליחו אף להשתרבב לתוכנית הלימודים בבתי ספר בישראל בזכות יוזמות כגון גירוש יהודי ספרד והקמת...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו