אולי תתפלאו לשמוע, אבל אפשר להשתמש בתותי עץ לא רק לקינוחים

עונת תותי העץ הגיעה, אפשר לזלול אותם כמו שהם, או להשתמש בהם כתוספת מפתיעה למגוון מנות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

אצבעות סגולות וחיוכים ממתיקי סוד מסמנים לנו שעונת תותי העץ הגיעה. רובנו ודאי מכירים את תותי העץ השחורים, הפזורים כמעט בכל רחבי הארץ, שאותם אפשר פשוט לקטוף כמעט בכל חצר ושכונה. נוסף עליהם, מסביר מאיר פרייהן ממשק פטל בהר בגוש עציון, יש עוד שני זנים שהם המסחריים יותר – תות העץ הלבן ותות העץ הפקיסטני. "תות העץ השחור, הבלדי, מה שיש בגינות – הוא טעים ומתוק, אבל הלבן ובמיוחד הפקיסטני יותר מרוכזים ויותר מתוקים. הם גם הרבה פחות מלכלכים". זו הסיבה שאצל הירקנים ובשווקים סביר להניח שניתקל דווקא בתות העץ הפקיסטני – הן בשל מראהו האטרקטיבי, אדום כהה צבעו וארוכה צורתו, והן בשל טעמו העוצמתי שגורם לתות העץ השחור להרגיש תפל.

תגיות:

מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ