כשאין חמאה, ביצים ושמנת מתוקה: המדריך לתחליפים במטבח

בתקופות של סגר אבל גם בכל יום אחר בשנה, חסר לכם מרכיב במתכון? אל דאגה - במטבח שלכם מסתתרים מצרכים שיכולים להחליף אותו בקלות ואפילו לשפר את המנה הסופית. רק צריך מעט תושייה וכמה כללי אצבע בסיסיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בישול
לכל דבר יש תחליף בבישול, רק צריך לדעת מה צילום: Natalia Lavrenkova / Getty Image
יוליה ניקנקין
יוליה ניקנקין

בשבועות האחרונים בוודאי מצאתם את עצמכם במטבח יותר מהרגיל. אך לאור הגבלות התנועה ל-100 מטר מהבית, טירוף הקניות במהלך הפסח שרוקנו את מדפי הביצים והקמח, והעיכובים במשלוחים מהסופרים, גם יש סיכוי יותר מסביר שהיה חסר לכם מצרך, חומר גלם או מרכיב אחד במתכון שבדיוק רציתם להכין.

אלא שהמצב הזה אינו בלעדי לתקופת הקורונה. בין שמדובר במחסור חמור אך די קבוע בחמאה, או סתם ביום שבת שבו המרכולים סגורים - נדרשת מכם מידה מסוימת של תושייה. הסתגלות ואלתור הן יכולות חשובות במטבח (ובחיים). אך אל דאגה - אנחנו כאן כדי לעזור. הרשימה שלפניכם נועדה לעזור להמיר מרכיבים מסוימים באחרים בבטחה. אמנם לא כל חלופה תעבוד בכל מצב, בטח לא כשמדובר באפייה, אבל האופציות נועדו להרחיב את טווח הרעיונות, כך שאולי בסוף אפילו תתקבל מנה מוצלחת יותר מהמתכון המקורי. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ