המנה שמזקקת את גדולת הבישול הבריטי

"קרפד במחילה", המנה הבריטית האיקונית, משלבת את שלושת האלמנטים שהפכו את יותם אוטולנגי לאנגלופיל קולינרי (ומציע גם לכם להשתחרר מדעות קדומות): בשר מבושל היטב, פנקייק פריך ורוטב קטיפתי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
Meatball Toad-in-the-Hole
Meatball Toad-in-the-Holeצילום: ANDREW SCRIVANI / NYT
יותם אוטולנגי
יותם אוטולנגי

באנגליה של המאה ה-18 נהגו לזרוק נתחי בשר לסיר לוהט עד שהיו מפרישים נוזלים ושומן. הבלילה הסמיכה שאותה נהגו לשפוך על נתחי הבשר הקיפה אותם בבצק תפוח ופריך. הבצק, בתוספת מנה נדיבה של רוטב הפכה את הנתחים הפחות נחשבים לארוחה מענגת ומשביעה.

במקור נקראה המנה "בשר מבושל בבצק" או "פודינג פריך שבמרכזו חור המכיל בשר". בהמשך הפך נקניק למנה הבשרית הנפוצה ולמנה הוענק השם toad-in-the-hole (קרפד במחילה).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ