חומר הגלם שיותם אוטולנגי לא יכול בלעדיו

בשביל מי שגדל במזרח התיכון טחינה היא חומר גלם נערץ, חיוני וחשוב בדיוק כמו שמן זית. קל לשדרג כל מנה ביציקת מעט טחינה מעל ובקינוחים על אחת כמה וכמה. הנה שני מתכונים שיותם אוטולנגי אוהב להכין עם טחינה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שומשום, תמרים ובננות
עוגת שומשום, תמרים ובננותצילום: ANDREW SCRIVANI / NYT
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס

במטבח שלי יש עשרה מוצרים שאיני יכול בלעדיהם. שמן זית ולימון. חומץ יין אדום ועגבניות, בעונה. קפה להתחיל בו את היום. יין, לחם, גבינה ושוקולד לגמור בהם את היום. יש בו גם טחינה, שאפשר לצקת על צנים או להוסיף לרוטב או למיליון דברים אחרים.

לו הייתי צריך להניח את המוצרים האלה על שולחן העבודה שלי, הטחינה היתה מן הסתם נראית בעיני רבים כחריגה. עבור כל יתר המוצרים קיים מנעד די רחב שנע בין הזול והפשוט לאיכותי והיקר. זהו ההבדל בין לחם לבן תעשייתי פרוס לבין לחם מחמצת; בין קפה נמס לבין פולים שנטחנו זה עתה; בין חומץ רגיל לחומץ מאוזן היטב בין ניחוח הפרי לחומציות. רק חישבו על הלימונים שאינם מרוחים בשעווה, על גבינה תוצרת בית. אפשר למתוח קו הפרדה ברור בין המוצרים הנדירים יותר לבין דומיהם התעשייתיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ