ליום יום או לחג: יותם אוטולנגי מכין סלמון בשתי דרכים שונות

כולם אוהבים סלמון ואין גבול למספר המתכונים שאפשר לערוך עמו. השף יותם אוטולנגי לוקח את אחד הדגים הנפוצים בעולם בשתי דרכים שונות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלמון צרוב במחבת עם סלרי, זיתים וצלפים
סלמון צרוב במחבת עם סלרי, זיתים וצלפיםצילום: ANDREW SCRIVANI / NYT
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס

לאחרונה ביליתי בפישוט של מתכונים ישנים אחדים.

"לא לכולם יש כמה שעות לבלות במטבח כשלמחרת יש בית ספר", אמרה לי אחותי ובדבריה הדהדה התלונה המוכרת על זמן ההכנה הדורשות כמה מהמנות שלי.

"אני יודע. אני יודע", עניתי כהרגלי. "אבל תגידי, כשטועמים, זה לא שווה?!"

"מן הסתם", ויתרה לי בחוסר השכנוע השמור לבני משפחה.

גם כשאני משתדל לתת לתלונות האלה להחליק מעליי כמו מים על גב ברווז, אני בכל זאת תוהה על הנסיבות שבהן בני אדם מבשלים. האם יש דרך לקבל שאני רוצה מהאוכל שלי — הפתעה, מורכבות, בוטות וכמובן שיהיה טעים במיוחד — בלי צורך ב–18 רכיבים ובשעתיים שאין לאחותי כשהיא מבשלת למשפחתה? התשובה הקצרה היא כן, אבל היא קצת מורכבת מזה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ