שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכוןמתכון

נתחי סלמון צרובים ברוטב כרישה ואגוזי מלך

לא במקרה יש לכרישה שמות רבים - לוף, פראסה, פורי, פווארו - היא נפוצה כמעט בכל תרבות.

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

הוראות הכנה

חותכים את הסלמון לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הכרישה 10 דקות. מוסיפים שום, תבלינים וצרור תימין, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. מערבבים מדי פעם.

מוסיפים יין, מרתיחים ומצמצמים עד שכמעט לא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים אגוזים קצוצים ושמנת מתוקה, מרתיחים ומכבים את האש. מוסיפים פרמזן ומערבבים קלות. מחממים על להבה גבוהה מחבת נוספת העשויה מחומר המונע הידבקות וצולים את נתחי הסלמון (ללא שמן, הסלמון יגיר שומן) עד השחמה, 3 דקות מכל צד בערך. מעבירים לצלחת, עורמים את רוטב הכרישה והאגוזים, זורים עירית קצוצה ומגישים מיד. טעים להגיש עם פירה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ