מתכון

חצילים בפלפל צ'ומה ושומשום

תמצית הטעם והסוד של הניחוח העמוק הבוקע מהתבשילים הטריפוליטאיים המסורתיים טמון בפלפל צ'ומה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–200 מעלות. קולפים פסים מקליפת החצילים.

קוטמים כל חציל וחוצים אותם לרוחב. חותכים כל חצי חציל לשמיניות כך שיתקבלו פלחים יפים וקטנים.

מעבירים לקערה, מוזגים שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 50 דקות, מערבבים באמצע הצלייה פעם אחת. מעבירים לצלחת הגשה שטוחה, נזהרים שלא יימעכו.

שמים במעבד מזון קטן כף פלפל צ'ומה, שמן זית, עגבניות שרי ומלח ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.

עורמים מעט מהרוטב מעל כל חציל, זורים שומשום ומגישים. טעים להגיש עם פירורי גבינת ריקוטה, קש, פטה או עזים רכה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ