איך מכינים סביח? המתכון היחידי שצריך לדעת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים סביח? המתכון היחידי שצריך לדעת

יש הרבה דרכים להכין סביח, אך בכולן צריך להיות משולש הזהב: סלט, ביצה וחצילים בתוך פיתה מושקעת. צפו במדריך להכנת הסביח במהירות ובקלות

דרגת קושי: קל

בתחום אוכל הרחוב אופנות הולכות ובאות, אבל הסביח כמו שחקן בודד, מעולם לא איבד את האחיזה. בין הפלאפל, כביכול המאכל הלאומי שלנו, לסביח, גאוות עדות עיראק, יש לא מעט אנשים שיצביעו ברגליים עבור המועמד השני. ולא בכדי. הרי אנחנו אוהבים לדחוס הרבה מאוד מרכיבים לפיתה אחת קטנה ולראות איך השילוב הזה, באופן סינרגטי, יוצר משהו טעים הרבה יותר מסך חלקיו. עוד סיבה אפשרית לפופולריות: הסביח היה ונותר אחת המנות הזולות בארץ.

על פופולריות הסביח אין מחלוקת, אבל על מקור שמו דווקא יש. חלק אומרים שזה מגיע מהתרגום המילולי מערבית לארוחת בוקר - ואכן, השילוב של חצילים, ביצה קשה ותפוחי אדמה מקורו מיהודי עיראק שהגיעו לישראל, והכירו אותו לשאר העם כארוחה חגיגית בשבת בבוקר. אחרים אומרים שהסביח למעשה קרוי על שם האדם הראשון שמכר אותו בישראל: סביח צבי חלבי, עולה מעיראק שהקים חנות ראשונה ברמת גן בשנת 1961. ובכל זאת, אם תשאלו לא מעט אנשים, פירוש שמו הוא ראשי התיבות של חומרי הגלם המרכזיים בו.

בכל סביח יש אותם המרכיבים בסיסיים: פיתה מלאה חצילים מטוגנים, ביצה קשה, סלט, תבלינים, טחינה ועמבה, ובגרסאות רבות כוללות גם פרוסות תפוחי אדמה. המנה פשוטה מאוד להכנה והרכבה בבית. כל מה שצריך זה לקנות עמבה, לטגן כמה חצילים, לקצוץ ירקות והנה יש לכם את זה.

17תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 9

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות