מתכון

חומוס שורשים ושקדים

חומוס בלי חומוס הוא סוג של פטנט נהדר לארוחת ערב שמנצלת שאריות ונסמכת על חשיבה יצירתית, מחוץ לקופסה. למשל חומוס שורשים ושקדים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות

הוראות הכנה

מניחים את כל השורשים בסיר בינוני, מוזגים ליטר מים וחצי כפית מלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע בינוני חצי שעה, ללא כיסוי.

מוסיפים את השקדים ומבשלים עוד 5 דקות.

מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב.

מניחים את כל החומרים בקערת מעבד המזון (חוץ מהמים) וטוחנים תוך כדי הוספת המים (לאט לאט) עד לקבלת מחית עדינה (לפעמים לא צריך את כל כמות המים).

טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת שטוחה, מזליפים בנדיבות שמן זית, זורים שקדים קצוצים ועלי סלרי קצוצים דק ומגישים עם לחם טוב, פיתות, גריסיני או קרקרים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ