מתכון

חומוס ארטישוק וקשיו

ממרח רך, בריא וטעים שכיף לנגב עם פיתה רכה וקל להכנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

הוראות הכנה

מוזגים 1 ליטר מים לסיר בינוני, מוסיפים חצי כפית מלח ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הארטישוקים וגרגירי החומוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע בינוני 10 דקות, ללא כיסוי.

מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב.

מניחים את כל החומרים בקערת מעבד המזון (חוץ מהמים) וטוחנים תוך כדי הוספת המים (לאט לאט) עד לקבלת מחית מעט גסה (לפעמים לא צריך את כל כמות המים).

טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת שטוחה, מזליפים בנדיבות שמן זית, זורים שומשום קלוי ועלי נענע קצוצים דק ומגישים עם לחם טוב, פיתות, גריסיני או קרקרים.

תגובות