משחק ילדים: איך להכין גלידה בלי מכונה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משחק ילדים: איך להכין גלידה בלי מכונה

לכבוד השרב והקיץ שבפתח, מציע הגלידאי אדם זיו מגלידריית בּוּזה, מתכון קליל לגלידה קרירה, כזו שאפשר להכין עם ילדים גם אם אין בבית מכונת גלידה

דרגת קושי: בינוני
גלידה ביתית בלי מכונה
תומר אפלבאום

לפיו זיו, מומלץ להתחיל קודם מהמתכון הבסיסי של גלידת השמנת הבסיסית, להתמקצע בה, ורק אחר כך להוסיף לה טעמים. באשר לטעמים עצמם ולשילובים המומלצים, גורס זיו: "הרבה יותר כיף להמציא לבד ולשלב לפי טעם אישי מאשר לשמוע לטעמו של אחר". הוא עצמו אוהב טעמים ושילובים מתוקים כמו קרמל וריבת חלב, או כפי שהוא מגדיר זאת: "סוכר עם סוכר עם סוכר".

באופן כללי, אומר זיו, בגלידה כמו בכל אוכל, יש משמעות גדולה לטעם אישי וכמובן גם לאיכות חומרי הגלם שבוחרים. כך למשל הוא מציע: "גלידת שוקולד טובה מתחילה משוקולד טוב או לחלופין, אם הולכים לשוק ובוחרים פירות טריים וטובים – תצא גלידת פרי טובה או סורבה פירות טעים". אם כן, אחרי שהתמקצעתם בגלידה הבסיסית, שזיו מבטיח כי היא קלה יחסית להכנה ("עשר דקות עד רבע שעה ויש לכם אחלה גלידה"), הסוד הוא בחומרי הגלם עצמם שאתם בוחרים. וזה מתחיל בשמנת ומסתכם בתוספות שהופכות לטעמי הגלידה, ממוצקי הקקאו, הפיסטוק, ריבת החלב, הקרמל, הפרי הטרי ובעצם כל מה שבוחרים, כיד הדמיון ולפי טעמכם האישי. אנחנו בחרנו להתחיל עם המתכון שלו לגלידת מסקרפונה עשירה בסיסית שיכולה להיות גם בסיס נהדר למגוון גלידות בטעמים.

23תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (18)

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות