שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מאפה דוחן של אורנה ואלה

דוחן הוא חומר גלם נהדר, בתנאי שיודעים איך לעבוד איתו. הנה קסם קטן שאורנה ואלה עושות

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הוראות הכנה

שוטפים ומסננים את הדוחן, מעבירים לסיר ומוסיפים כף שמן. מניחים על להבה גבוהה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומורידים ללהבה נמוכה ל–10 דקות עד שהנוזלים נספגים, מכבים את הלהבה ומשאירים סגור עוד 10 דקות.

מחממים תנור לחום גבוה של 210 מעלות.

מקררים מעט את הדוחן ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים. מחממים מחבת נרוסטה בקוטר 26 ס"מ על להבה גבוהה עם 2 כפות שמן. כשהשמן חם שופכים את התערובת למחבת, מנמיכים מעט את הלהבה ומשטחים בעזרת כף. מטגנים כמה דקות עד שמשחים. (בעזרת סכין מרימים בעדינות את קצה המאפה לראות את צבעו, שצריך להיות חום בהיר זהוב).

כשמזהיב, מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ–20 דקות. מוציאים בזהירות (הידית חמה) ומחליקים לצלחת. מניחים צלחת הפוכה על המאפה והופכים כך שתחתית המאפה תהיה למעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ