מתכון

דוחן עם ערמונים

מה שאורנה ואלה עושות עם דוחן וערמונים זה לא פחות מאלכימיה

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

הוראות הכנה

שוטפים את הדוחן ומניחים במסננת לעשרים דקות.

בסיר על להבה בינונית קולים את הדוחן תוך ערבוב עד שהוא לגמרי יבש, צבעו מעמיק ומריחים ארומה נעימה. מוסיפים כוס מים רותחים. כאשר המים נספגים בדוחן לאחר כדקה, מוסיפים עוד כוס מים רותחים, מחכים עוד דקה ומכסים את הסיר. מעבירים לאש קטנה. בודקים לאחר כעשר דקות: כאשר המים נספגו והדוחן רך, מכבים את הלהבה. אם המים נספגו והדוחן עדיין קשה מוסיפים מעט מים רותחים. אם יש מים עודפים והדוחן כבר רך ונעים לנגיסה פותחים את המכסה ומבשלים עד שכל המים נספגים. הבישול אמור לארוך כרבע שעה ובמהלכו מומלץ לערבב מדי פעם.

במחבת קטנה, על להבה בינונית, מזהיבים בשמן את הבצל. כאשר צבעו זהוב כהה, מוסיפים את התמר הקצוץ למחבת ומועכים עם הבצל והשמן, מוסיפים את הערמונים החתוכים לקוביות. מקפיצים קצת עד שהערמונים נעטפים בשמן. מוסיפים את הדוחן ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח לפי הטעם.

תגובות