קונפי שעועית ובוטרגה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קונפי שעועית ובוטרגה

טעמה דומיננטי של הבוטרגה הוא שידוך הולם לשעועית העדינה

צנצנת של כ-500 מ"ל דרגת קושי: בינוני
קונפי שעועית ובוטרגה
מתן שופן

לעומת השעועית הפשוטה, בוטרגה, ביצי דגים מיובשות ומומלחות, היא חומר גלם יקר למדי. טעמה דומיננטי מאוד, ועל כן היא שידוך הולם לשעועית העדינה. לי היא מוכרת בעיקר מה"אפרטיף" של שבת בצהריים, טרם הארוחה הגדולה, שבה הורי שתו בוחא ואכלו מעדנים מלוחים. הסוגים הנפוצים הם בוטרגה מביצי בורי ובוטרגה מביצי טונה, היקרות יותר. הבשלן דודי חסן, הנוהג להכין את המעדן בביתו, מספר שההבדל בין השתיים הוא במרקם ובטעם; הטעם של "אובו דה טונה" (באיטלקית) מזכיר שילוב של אנשובי וממרח דגים. תהליך ההכנה כולל המלחה של ביצי הדגים, שחייבות להיות של דג נקבה, ולאחר מכן ייבושן בשמש או בתנורים ייעודיים. הייבוש בשמש מחייב השגחה צמודה, שכן אם זבוב רק נוגע בהן – הן נהרסות כליל. בסיום הייבוש, ביצי הדגים נעטפות בשעווה על מנת לשמור עליהן.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

מתכונים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות