מתכון |

איך מכינים דוסה הודית?

מנה הודית ממכרת ורבת־אפשרויות מושלמת לטבעונים וצמחונים ממתכון של חן ויינשטיין

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ–16 דוסות

הוראות הכנה

1. לשטוף היטב את כל המצרכים ולאחר מכן להשרות במים 7 שעות.

2. לסנן ולשמור את מי ההשריה.

3. לטחון עם מינימום מים בבלנדר. להוסיף את מי ההשריה בהדרגה עד שהבלנדר פועל באופן חלק (כל המצרכים טחונים היטב במינימום תוספת מים).

4. מוסיפים את המלח.

5. מעבירים את הבלילה לכלי שניתן לכסות ונותנים לה לעמוד. בקיץ זה יכול לקחת 5 שעות ובחורף אפילו 24 שעות. יודעים שהבלילה מוכנה כשעולה ממנה ריח חמצמץ, היא מכפילה את נפחה ועולות ממנה בועות. אז אפשר לעבוד איתה.

6. מחממים מחבת (נון סטיק או יציקת ברזל) לטמפרטורה גבוהה. המחבת מוכנה לשימוש כשמתיזים עליה מים והם מתאדים מיד.

שלבים בהכנת דוסה
בעזרת מצקת יוצקים שיכבה דקיקה של בלילהצילום: תומר אפלבאום
שלבים בהכנת דוסה
משטחים אותה ממרכז הבלילה בתנועה סיבובית צילום: תומר אפלבאום

7. לוקחים בעזרת מצקת בלילה ויוצקים שיכבה דקיקה. משטחים אותה ממרכז הבלילה בתנועה סיבובית כך שתכסה את כל המחבת.

הדוסה מוכנה כאשר היא מתייבשת ומשחימה בחלקה התחתון
הדוסה מוכנה כאשר היא מתייבשת ומשחימה בחלקה התחתוןצילום: תומר אפלבאום

8. הדוסה מוכנה כאשר היא מתייבשת ומשחימה בחלקה התחתון. בשלב זה ניתן הוסיף קצת שמן או להפוך אותה.

9. תהליך הכנת האוטפאם זהה רק שאותו לא משטחים, אלא יוצקים שכבה עבה למחבת ועוד לפני שהוא מתייבש ניתן להוסיף על גביו תוספות כבצל קצוץ, גזר מגורד, זרעי כמון ועוד כיד הדמיון.

10. אידלי דורש סיר הכנה מיוחד. קונים אותו בחנויות הודיות או באינטרנט. בסיר הזה מרתיחים מים עד הקו התחתון. משמנים את התבניות. מוזגים בלילה לכל גומחה. מכסים את הסיר ומאדים 15 דקות. מחכים עד שהלביבות יצטננו מעט ומשחררים אותן מהתבנית באמצעות כף.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ