מתכון |

ברוסקטה טבעונית של מלפפונים וסלק צלוי

ברוסקטה טבעונית שאת מרכיביה ניתן להכין בעוד מועד, אפילו יום־יומיים לפני. כל מה שנותר לעשות רגע לפני שהאורחים מגיעים הוא להרכיב ולהגיש באלגנטיות למרכז השולחן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-20 יחידות

הוראות הכנה

הכנת הסלקים:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו את המלח הגס. מניחים על המלח את הסלקים ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי (הצלייה הארוכה גורמת למלח לספוח את נוזלי הסלקים, כך שמתקבל סלק צלוי מרוכז בטעמים מתקתקים). מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט. מסירים את הקליפה וחותכים את הסלקים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה או צנצנת ביחד עם מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים בעדינות. ניתן לאחסן במקרר.

הכנת ממרח המלפפונים:

מניחים את כל המצרכים במעבד מזון, למעט שמן הזית. מפעילים את מעבד המזון, וכאשר מתקבלת משחה – מוסיפים בזילוף אטי את שמן הזית. עוצרים את פעולת מעבד המזון ומניחים את התערובת במסננת מעל קערה כדי לסנן את כל הנוזלים. שומרים את הממרח שמתקבל (בתוך המסננת) בצנצנת, וגם את הנוזלים שסיננו – הם יכולים לתפקד כרוטב מלפפונים נהדר (גם כליווי לברוסקטות בעת ההגשה). שומרים את שניהם במקרר (רוטב המלפפונים מסמיך מעט בקירור).

הכנת הברוסקטות:

מחממים תנור ל-250 מעלות על מצב גריל. חותכים את פרוסות הלחם לשניים ומברישים אותן מעט בשמן זית. מכניסים לתנור ל-6 דקות (או עד שהן משחימות והופכות לפריכות).

הרכבת המנה:

מורחים את ממרח המלפפונים על גבי הפרוסות, מפזרים עלי נענע ורוקולה ומעל את קוביות הסלק. ניתן לפזר מעל מעט מלח ים אטלנטי ולהגיש לצד רוטב המלפפונים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ