מתכון

רולדת תותים

עוגת שמרים מעוררת געגועים עם ריבת תותים שתכינו בעצמכם

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 עוגות

הוראות הכנה

רודלת תות

הכנת הריבה:

חותכים את התפוח לקוביות קטנות ושומרים גם את הליבה. מניחים את קוביות התפוח בתחתית הסיר יחד עם הליבה. מעבירים פנימה את התותים החתוכים והשטופים, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מעל הסוכר. מניחים את הסיר, ללא כיסוי, על אש בינונית, ומבשלים כ-25 דקות. יש לשים עין מדי פעם על הסיר ולוודא שהתכולה אינה גולשת. אם הריבה מבעבעת מדי, יש להנמיך את האש. לאחר כ-25 דקות, יש לטבול כף בריבה ולסמן על גבה, באמצעות האצבע, פס. אם הפס נשאר – הריבה סמיכה, וניתן לעצור את הבישול. אל חשש אם הריבה נראית דלילה – היא ממשיכה להסמיך (במיוחד במקרר).

במקביל לבישול, מעקרים את הצנצנת: משרים את הפקק בקערה עם מים רותחים ואת הצנצנת מכניסים לתנור לחום גבוה למשך 10 דקות. כאשר הריבה מתקררת, מוציאים וזורקים את ליבת התפוח, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

הכנת הבצק:

מניחים בתחתית קערת המיקסר את המלח, ומעליו את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והשמרים. מפעילים את המיקסר, עם וו גיטרה, על מהירות אטית. תוך כדי פעילות, מוסיפים את הביצים (אפשר להכניס רק 3/4 מהכמות של הביצים ולשמור מעט לצורך הברשת הרולדות). מגבירים למהירות בינונית. מוסיפים את החמאה, ולאחר שהיא נטמעת מעט ונוצרים "פירורי בצק" – מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבל בצק גמיש אך לא דביק מדי. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חלב (בהדרגה). מוציאים מקערת המיקסר, מקמחים משטח עבודה ולשים בידיים כ-10 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון ומגבת. לאחר מנוחה של כחצי שעה, מוציאים מהבצק את האוויר, מכסים שוב ומכניסים למקרר למשך כל הלילה. למחרת בבוקר, עוד לפני הקפה, מוציאים את הבצק מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר (כשעה). זה בסדר אם הבצק לא תפח עד הכפלת נפחו.

מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ. מורחים מן הריבה (חשוב שתהיה קרה) על הבצק ומשאירים שוליים נקיים מריבה. מפזרים קוקוס טחון בנדיבות ומגלגלים לרולדה. מהדקים היטב את השוליים ואת הקפל התחתון.

מניחים את הרולדה בתבנית עם נייר אפייה כאשר הקפל כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מכסים את הרולדות למנוחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. לפני הכניסה לתנור, מברישים את הרולדות בביצה טרופה.

מכניסים לאפייה למשך 30 דקות או עד שהרולדה משחימה היטב. לא צריך לדאוג אם במהלך האפייה הרולדה נפתחת מעט או שהריבה נחשפת. מומלץ להגיש חם.

תגובות