מתכון

ריבת תותים קלאסית

מתכון לריבת תות עם תוספת חמצמצה ועדינה של תפוח גרנד סמית

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:500 מ"ל
זמן בישול:30 דקות

הוראות הכנה

חותכים את התפוח לקוביות קטנות ושומרים גם את הליבה.

מניחים את קוביות התפוח בתחתית הסיר יחד עם הליבה. מעבירים פנימה את התותים החתוכים והשטופים, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מעל הסוכר.

הכנת ריבת תותים

מניחים את הסיר, ללא כיסוי, על אש בינונית, ומבשלים כ-25 דקות. יש לשים עין מדי פעם על הסיר ולוודא שהתכולה אינה גולשת. אם הריבה מבעבעת מדי, יש להנמיך את האש.

לאחר כ-25 דקות, יש לטבול כף בריבה ולסמן על גבה, באמצעות האצבע, פס. אם הפס נשאר – הריבה סמיכה, וניתן לעצור את הבישול. אל חשש אם הריבה נראית דלילה – היא ממשיכה להסמיך (במיוחד במקרר).

במקביל לבישול, מעקרים את הצנצנת: משרים את הפקק בקערה עם מים רותחים ואת הצנצנת מכניסים לתנור לחום גבוה למשך 10 דקות. כאשר הריבה מתקררת, מוציאים וזורקים את ליבת התפוח, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

תגובות