זה לא הסוכר, זה הריגוש: קינוח לשבועות של יותם אוטולנגי

יש משהו מתגמל ומיידי, ברגע שבו רואים מישהו נוגס לראשונה במשהו מתוק וטעים ומתמלא באושר, בין אם מדובר בעוגת שוקולד פשוטה ובין אם בקינוח מורכב של גרניטה וקן קדאיף שמתאים לימים חמים ולסיומה של ארוחה חגיגית

גרניטה ורד ורימון וקני קדאיף עם אגסים שלוקים
גרניטה ורד ורימון וקני קדאיף עם אגסים מבושלים וקרם פטה וזעפרןצילום: RIKKI SNYDER / NYT
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס
יותם אוטולנגי / ניו יורק טיימס

הודאה באהבה למתוקים נחשבת כיום לכמעט בלתי חוקית, מאחר שהיחס לסוכר הוא כאל אויב הציבור מספר 1. אך אני מודה כי לעתים נדירות עובר עלי יום בלי שאנגוס במשהו מתוק — אם לא עוגה אז עוגייה, חתיכת טארט מצופה בפרי, או טבלת שוקולד מריר, פיסת אושר קטנה שמתלווה לקפה שחור או לספל גדול של תה ירוק.

אך סוכר אינו המרכיב שאני מכור לו אלא הנחמה, ההפתעה והתענוג שמתקבלים מקינוח או ממאכל כלשהו, כשהוא מתווסף כבן זוג אידיאלי למאכל הנכון ברגע הנכון ומשום כך הוא מסב אושר רב בסוף מסיבה, ושוב - לאו דווקא בגלל הסוכר שבמרכיביו.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ