בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה סלטים קיציים

חזה עוף וענבים כסלט קר המתאים במיוחד לימים חמים; סלט תפוחי אדמה קר המתאים במיוחד לקיץ בשל תוספת השמיר הטרי והרוטב החמצמץ; וסלט מרענן של נקטרינות לבנות וריחן

תגובות
סלט תפוחי אדמה קיצי
לימור לניאדו תירו

השילוב של חזה עוף וענבים, המוכר מהמטבח הצרפתי הקלאסי, יכול להניב סלט קר, המתאים במיוחד לעונת הקיץ החמה. הענבים מצויים כעת בשפע, ואם חם מכדי לבשל את העוף, אפשר להשתמש בשאריות עוף צלוי בגריל. הסלט טעים יותר לאחר שעמד כמה שעות במקרר, והוא יישמר שם עד יומיים אחרי הכנתו בתנאי שהוא עטוף היטב ומעורבב מדי פעם.

סלט עוף קר עם ענבים, טרגון ואגוזים מצרכים: כ-1 ק"ג בשר עוף מבושל או צלוי בגריל (שילוב של חזה עוף ובשר הכרעיים מומלץ במיוחד), ללא העור, חתוך לקוביות גדולות 1 כוס ענבים ירוקים ללא חרצנים, חצויים לשניים 1 כוס ענבים שחורים ללא חרצנים, חצויים לשניים כוס מיונז משובח 1 כוס שמנת חמוצה 2 כפות חומץ יין אדום 1 בצל אדום קטן, חצוי ופרוס דק מאוד 2 כפות טרגון טרי קצוץ מלח פלפל שחור טחון טרי אגוז מוסקט מגורר טרי חצי כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים, לא קלויים

הכנה: מניחים בקערה את קוביות העוף ואת הענבים ומערבבים קלות. בקערה נפרדת מערבבים היטב את המיונז והשמנת. מוסיפים את החומץ, הבצל והטרגון, ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על העוף והענבים ומערבבים קלות. זורים מעל את האגוזים ומערבבים שוב. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך ארבע שעות לפחות. מגישים קר.

סלט תפוחי אדמה עם חרדל ושמיר

סלט תפוחי אדמה קר מתאים במיוחד לקיץ בשל תוספת השמיר הטרי והרוטב החמצמץ. במקור מכינים אותו עם כמות נכבדה של בייקון צלוי, על השומן הניגר ממנו, תוספת שעושה אותו לטעים במיוחד, אך כבד למדי. במתכון המובא הוחלף הבייקון בשמן זית מכבישה קרה. את תפוחי האדמה מתבלים בעודם חמים, כדי שיספגו היטב את הרוטב. מצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים לבישול מלח חצי כוס חרדל גרגרים משובח חצי כוס חומץ יין אדום, או חומץ תפוחים 2 כפות סוכר חום פלפל שחור טחון טרי רבע כוס שמן זית מכבישה קרה 1 בצל אדום בינוני, חצוי ופרוס דק מאוד חצי כוס שמיר טרי קצוץ דק

הכנה: מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומוסיפים 1 כף מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה עד שתפוחי האדמה מתרככים, אך שומרים על צורתם.

בזמן הבישול מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החרדל עם החומץ, הסוכר, הפלפל השחור והשמן זית. מתבלים במעט מלח (זכרו שתפוחי האדמה מבושלים עם מלח). מוסיפים לקערה את הבצל הפרוס ואת השמיר. מערבבים היטב.

מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומניחים להם להתקרר מעט. חותכים אותם לרבעים בעודם חמים למדי ומעבירים לקערה גדולה. יוצקים מיד את הרוטב ומערבבים בעדינות, כך שתפוחי האדמה יצופו ברוטב אך ישמרו על צורתם.

מניחים לסלט להתקרר לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהסלט צונן לגמרי, עדיף לשעתיים לפחות. מגישים קר.

סלט נקטרינות לבנות בריחן

הנקטרינות הלבנות, שטעמן משובח כשהוא לעצמו, מקבלות תוספת טעם מעניינת ומרעננת במיוחד בשל הריחן הטרי. לסלט זה חשוב לבחור נקטרינות בשלות, אך לא רכות מדי, כך שישמרו על צורתן ולא יימעכו בחיתוך.

בתום עונת הנקטרינות הלבנות, אפשר להכין את הסלט גם עם כל זן של אפרסק. מצרכים: 6 נקטרינות לבנות 2 כפות ריחן טרי חתוך לרצועות דקיקות 3 כפות דבש 6 כפות יין לבן חצי יבש 1 כף מיץ לימון טרי מעט פלפל שחור גרוס טרי קורט מלח

הכנה: בעזרת סכין חדה חורצים בכל נקטרינה ארבעה רבעים. משחררים בעדינות את הפלחים מהגלעין וחותכים כל רבע לשניים. מעבירים את פלחי הפרי לקערה.

בקערה קטנה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרי. מערבבים בעדינות, עוטפים בניילון נצמד ושמרים במקרר עד להגשה. מגישים קר מאוד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו