בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך הפסקתי לזרוק חומוס: כך תכינו חומוס ביתי טעים ובריא

חומוס תעשייתי מכיל שומן, קלוריות מיותרות וחומרי שימור. הרבה יותר פשוט להכין בבית

תגובות
חומוס ביתי של כפר מסריק
גיל אליהו

באחד מביקורי הרבים במרפאות ובבתי חולים, למדתי שיעור מהחשובים בחיי. זה היה כשליוויתי את אמי לחיפה, לרופא הריאות ד"ר דניאל ויילר, וראיתי אותו מקדיש לא פחות מ-25 דקות לראיון שהתמקד בשיעול שלה. אלוהים, הסקתי, אכן נמצא בפרטים הקטנים. אם ברצונך לבדוק משהו לעומק, עשה זאת ביסודיות.

האם חשבתם אי פעם לעומק על פריט בסיסי בתזונה שלנו - החומוס? לפני שגרגרי החומוס נהפכים לממרח באריזות הפלסטיק, ששוכנות כמעט בכל מקרר בישראל, הם גדלים בתרמילים על שיחים נמוכים. בכל תרמיל נחים בין גרגר אחד לשלושה.

חומוס הוא קטנית שמורכבת מחלבון ומפחמימות, שרובן מורכבות. לפחמימות מורכבות יש שתי תכונות חיוביות - הן לא מקפיצות את מאזן הסוכר, אבל בהחלט גורמות שובע. החומוס עשיר בוויטמינים ובמינרלים, יש בו כמות כפולה של ברזל מאשר בקטניות אחרות, והוא קל יחסית לעיכול. בגרגירי החומוס יש 5% שומן ו-164 קלוריות ל-100 גרם. רק העיבוד התעשייתי של החומוס מקלקל את המסיבה.

לגרגרי הקסם הללו - שמורידים את רמת ה-LDL ("הכולסטרול הרע") וכך שומרים על הלב, מאזנים את רמות הסוכר בגוף, משפרים את מצב הרוח ומונעים דיכאון, שמסורות עממיות מייחסות להם שיפור בסיכויים ללידת זכרים (הודות לתכולת אשלגן גבוהה) - מוסיפים את כל תחלואי התעשייה.

יצרני החומוס, שרוצים לחסוך בטחינה, שנחשבת מוצר יקר, מוסיפים לגרגרים שמנים, נחותים לפעמים. ואני שואלת, במרמור אופייני, מי צריך שמן בחומוס? יש חברות שאפילו מזהמות את החומוס שלהן בשומן מוקשה. שומן מוקשה הוא שומן צמחי שעובר הידרוגנציה, תהליך שהופך אותו לשומן טראנס, המזיק ללב ומגביר את הסיכון ללקות במחלות ממאירות. לכן, כדאי לשים לב לאותיות הקטנות שעל האריזה. החומוס מכיל שומן מוקשה? להחזיר למדף.

כדאי גם לבדוק את אחוז השומן במוצר. רוב מוצרי החומוס מכילים 8%-33% שומן. בחומוס יכול להכיל מ-187 קלוריות ל-100 גרם, ועד ליותר מ-300 קלוריות.

ודאי תשמחו לשמוע שחברות המזון רוצות לחסוך מאתנו מיני פטריות ועובש ולכן הן מוסיפות לחומוס חומרים משמרים. פוטסיום סורבט (E202) הוא הפחות גרוע ביניהם. אבל פוטסיום בנזואט (E212) עשוי לגרום גירויים בעור ובעיניים וחשיפה אינטנסיווית אליו עלולה לגרום לבעיות חמורות יותר.

מה עושים כשמתחשק לאכול חומוס, בלי כל המזיקים הללו? כאן תורו של הווידוי האישי: במשך שנים ניסיתי להכין חומוס ביתי, ללא הצלחה. קילוגרמים של גרגרי חומוס נזרקו לפח האשפה באין דורש. ואז באו כמה אנשים לביתי, להתקין דלתות חדשות. הייתי בעיצומו של עוד ניסיון כושל להכין חומוס, שידעתי שייזרק, ובהברקה נדירה שאלתי מי מהאנשים המצוינים הללו מיטיב להכין חומוס. כולם הצביעו על איברהים אבו אל-נאסר מיפיע, אלוף החומוס באזור. מאז אני יודעת איך להכין בבית חומוס בלי חומרים מזיקים.

מיותר לציין, שמאז שלמדתי את הסוד הפסקתי לזרוק חומוס.

סוד החומוס: המתכון המלא



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו