עוגת גבינה משובחת עם נוטלה - מתכונים - הארץ
מתכון

עוגת גבינה משובחת עם נוטלה

בסיס בייגלה נותן מליחות שמאזנת את מתיקות הנוטלה ויוצרת בסיס מפתיע לעוגת גבינה משובחת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עוגת גבינה על בסיס בייגלה ונוטלה
עוגת גבינה על בסיס בייגלה ונוטלהצילום: דורעם גונט

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ): לבסיס: 150 גרם (3 כוסות) בייגלה מלוחים 1/2 כוס ממרח נוטלה 75 גרם חמאה

למלית: 4 ביצים 1 כוס סוכר 500 גרם גבינה לבנה 9% 200 גרם גבינת שמנת 1 כף קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון 1 כף עמילן תירס (קורנפלור)

לציפוי (אופציונלי): 100 גרם שוקולד מריר 2 כפות חלב 200 גרם שמנת חמוצה

הכנה:

מכינים את הבסיס: במעבד מזון טוחנים את חומרי הבסיס לפירורים (לא לאבקה). מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. בידיים רטובות משטחים את התערובת בצורה אחידה על התבנית, ומקררים שעה במקרר.

מכינים את המלית: בקערה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה מאוד (לפחות חמש דקות הקצפה במיקסר חשמלי). מוסיפים את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים. ממיסים את עמילן התירס במיץ הלימון, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.

שופכים את תערובת הביצים והגבינות על הבסיס, ואופים בחום של 150 מעלות עד שהעוגה מתייצבת (כ-50 דקות). מקררים את העוגה לפחות 5 שעות במקרר.

אם רוצים לצפות את העוגה, מערבבים את השוקולד עם החלב וממיסים (על אדים, או בזהירות במיקרוגל). מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב. מורחים את הציפוי בזהירות על העוגה, ומקררים עוד לפחות שעה לפני ההגשה.

למתכונים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ