חלות וירקות צלויים מהמדורה מתבוססים בטחינה: ל"ג בעומר לפי אייל שני

ארוחת מדורה עשירה, כשבחושך נדמים הירקות והחלות לנתחי בשר נפלאים

אייל שני
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מה אוכלים במדורה
פונדו מדורות עשירצילום: דרימסטיים
אייל שני

חומרים לחמישה- שבעה חוגגים בוגרים רעבים:

2 חלות קלועות

2 כרוביות לבנות יפות

2 פקעות שומר

8 בצלים

4 לפתות

4 עגבניות

2 בטטות

תפוחי אדמה (כמספר הילדים)

2 חצילים

מלח ים אטלנטי

שמן זית

עלי זעתר

נייר כסף

טחינה (אני ממליץ על "קראוון")

מים

מגש גדול

מדורה

איצטרובלים (להדלקה טובה ומהירה)

* לא להשתמש באבני זיפו שמשאירות טעם לוואי באוכל

המדורה: כדאי להביא ארבעה-חמישה בולי עץ. איצטרובלים - תמיד כדאי שיהיה שק קטן מהם באוטו, "הארץ" ישן, להדלקה. אחרי שהמדורה מתייצבת לא מגבירים אותה אלא שומרים על מדורה קטנה לבישול, שבחלקה החיצוני בולי עצים שלא נדלקו והם משמשים להנחת האוכל עליהם, הכי קרוב לאש.

בטטה, תפוחי אדמה, חצילים: זורקים ראשונים למדורה, כי הם המשפחה שזקוקה להכי הרבה זמן. את החצילים מחלצים כשהם מפוחמים לגמרי וקשה להאמין שנותר בהם משהו, לא יותר מ-20 דקות.

הכרוביות: מבשלים במי מלח בשלמותן עד שמתרככות, בערך אחרי 20 דקות. מסננים, עוטפים כל אחת בשמן זית, גרגרי מלח, עוטפים בנייר כסף, זורקים לאש.

שומר, בצל, לפת, עגבנייה: עוטפים כל אחד בשמן זית ובנייר כסף וזורקים לאש.

החלות: חוצים את החלות לאורכן ומספיגים את הבטן של כל חלה בשמן זית ואז מניחים עלי זעתר ומלח ים. סוגרים את החלה, פורסים את הבצלים לפרוסות ועוטפים בהם את החלה מבחוץ כדי להגן עליה מפני שריפה. הבצל עוטף אותה בקרמל זהוב. את החלה העטופה בבצל עוטפים בנייר כסף עבה וזורקים לאש המדורה.

מרגע זה עומדים ליד האש ועובדים ברגש. מריחים, ריח של בצל מוזהב אומר שהחלות מוכנות. אחר כך בודקים בטפיחות קלות את מצב הירקות ומנחשים מי הוא מי, ומי מוכן מתי. כל ההימורים האלה יסתיימו בערך אחרי 30 דקות, בכישלון חלקי שיוצר את כל הקסם של המנה.

רגע לפני ההגשה: מגש שמרוצף בטחינה "קראוון" סמיכה שמוסיפים לה רק מלח, מים ולימון. פותחים כל חבילת נייר כסף כמו נייר הפתעה של מתנת יומולדת מעל המגש עם הטחינה כדי שנוזלי הצלייה ייספגו בטחינה וייצרו בה אין-סוף טעמים. מניחים את המגש ליד המדורה, אוכלים לאור הגחלים.



ירקות עטופים בנייר אלומיניום

פורסם לראשונה במדור של אייל שני - השף הפרטי שלי

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ