דורעם גונט
ירקות בטמפורה
ירקות בטמפורהצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

חומרים: 1 כוס מים קרים מאוד או סודה

1 כוס קמח טמפורה או: 2/3 כוס קמח תופח עם 1/3 כוס עמילן תירס (קורנפלור) ו-1 חלבון

הכנה: מניחים בקערה 3/4 עד 1 כוס מי קרח.

מוסיפים את קמח הטמפורה, או את הקמח התופח עם הקורנפלור והחלבון.

טורפים בעדינות במקלות אכילה סיניים או במטרף ידני.

הבלילה צריכה להתקבל במרקם מעט סמיך יותר משמנת מתוקה.

אם יש צורך, מדללים בעוד מעט מים.

טיפים קטנים וחשובים:

חשוב להכין את הבלילה ברגע האחרון, עם מים או סודה קרים כקרח (בזכות הפרשי הטמפרטורה בין הבלילה לשמן החם מתקבל ציפוי פריך יותר).

בטיגון עצמו חשוב לא להעמיס על הסיר יותר מדי, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן בגלל קור הבלילה ולמנוע הידבקות.

את החתיכות המטוגנות מוציאים למסננת, מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן ומגישים מיד, עם מעט מלח ולימון או עם רוטב קליל על בסיס סויה.


הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ