בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

חלות משגעות לשבת

אם תהיתם אי פעם מה אפשר לעשות עם קופסאות שימורים ענקיות ריקות? הנה התשובה של האופה אורי שפט ממאפיית לחמים - חלות נפלאות בקופסאות (שמצליחות גם בתבנית רגילה)

5תגובות

חומרים:

  • 5 קופסאות שימורים ריקות של 250-300 גרם (לדוגמה: קופסת תירס או חלב קוקוס)
  • 3 קופסאות שימורים ריקות של 500 גרם (עגבניות מרוסקות, טונה גדולה)
  • 6 כוסות קמח חיטה לבן מנופה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • כוס וחצי מי ברז
  • 3 כפות סוכר
  • 30 גרם שמרים טריים
  • כפית מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה, שומשום, פרג, גרעיני חמניה, קצח, פרג, סובין וקוואקר

הכנה:

שוקלים את כל החומרים מראש. יוצקים את המים לקערת הלישה, מפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה ארבע דקות לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית לשים עוד חמש דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור.

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון, מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. בעזרת סכין מחלקים את הבצק ליחידות כמספר השימורים. כל חלק מחלקים לשניים מגלגלים לגלילים, וכל שני גלילים מגלגלים יחד לצורת ספירלה ומסובבים לשבלול. מניחים את החלות בתוך קופסאות שימורים מרופדות בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות שבמהלכן מחממים תנור ל-220 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן הכפיל עצמו והן עומדות במבחן האצבע. מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה, ומצפים בשומשום ופרג. אופים כ-25 דקות לגוון זהוב ומצננים על רשת.

חלות משגעות
דניאל לילה


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו