תירס חם שקשה לעמוד בפניו

למדורה או למנגל, לפיקניק או סתם בבית: תירס חם

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תירס
צילום: לימור לניאדו תירו

קשה לעמוד בפניו וכולם אוהבים לגרוס אותו. אם אתם עושים פיקניק סביב מדורה, קונים קלחי תירס צעירים ומשובחים ומציבים על המדורה סיר עם מי מלח רותחים. קולפים את התירס ומנצלים את הקליפות כמפית.

למנגל: תירס עטוף ומתובל

חומרים

8 חצאי קלחי תירס טריים או קפואים מופשרים
4 כפות שמן זית
4 כפות חמאה מומסת
1 כפית פפריקה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
1 כף דבש

הכנה:

גוזרים ריבועים של נייר אלומיניום בגודל 20 ס"מ, מניחים מחצית קלח במרכז כל ריבוע. מערבבים את החומרים, מורחים על הקלחים ואורזים היטב. צולים על הגחלים החמים של המנגל, או על מדורה.

אופציה לעצלנים:

מסדרים את קלחי התירס העטופים בתבנית ואופים בתנור חם ב-180 מעלות, 20 דקות. מעבירים מיד לסיר אטום, עוטפים במגבת או מכניסים לצידנית ואוכלים בפיקניק, עם הרבה מגבות נייר.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ