בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גספצ'ו אפרסקים, טונה אדומה צרובה בציפוי שקד ירוק

לטעום את הקיץ בצלחת: מנה ראשונה נהדרת לארוחה חגיגים ומשחק טעמים בין מתוק למלוח

תגובות

 

חומרים (2 מנות):

לגספאצ'ו:

2 עגבניות רכות, 2 פלפלים אדומים, 4 שיני שום שלמות, 4 אפרסקים, 1/2 כוס עלי נענע, 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות חומץ שרי, 2 כפות סוכר, 2 כפיות מלח, 5 קוביות קרח

לטונה ולקראסט:

250 גרם טונה אדומה ללא סיבים, חתוכה לשרוולים (לבקש ממוכר הדגים)

1 חלבון, 60 גרם שקדים ירוקים מקולפים, 1/4 כוס עלי מרווה, מלח גס לתיבול, שמן זית

הכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את העגבניות והפלפלים. "שורפים" את הקליפה, מכניסים לשקית ל-10 דקות ואוטמים. מכניסים למעבד מזון ירקות קלופים, עלי נענע קצוצים, אפרסקים, שיני שום, חומץ, סוכר ומלח. טוחנים. תוך כדי טחינה מזליפים שמן זית ומוסיפים קוביות קרח. מסננים ומניחים במקרר.

טוחנים שקדים ומרווה. מושחים כל שרוול טונה אדומה בחלבון ועוטפים בתערובת שקדים-מרווה.

מחממים מחבת ברזל ומשמנים. צורבים את הטונה 25 שניות מכל צד.

לצלחת עמוקה, מוזגים מצקת גספאצ'ו. פורסים 4 פרוסות טונה ומניחים על הגספאצ'ו. מתבלים במלח גס לפי הטעם.

אייל וייס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו