מתכון: כרובית ממולאת של השף אלרן גולדשטיין

כרובית ממולאת או כרובית מפרום, לא משנה איך תבחרו לקרוא לזה - ראו הוזהרתם - מדובר במתכון ממכר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרובית ממולאת
כרובית ממולאתצילום: שי בן אפרים

כרובית ממולאת של השף אלרן גולדשטיין

חומרים (ל-4 מנות):

2 ראשי כרובית בינוניים

מילויי בשר עגל

600 גרם צוואר עגל טחון

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם

1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס

1 בצל בינוני מטוגן

לרוטב עגבניות:

1 בצל יבש טרי חתוך לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

1 סלסלה של עגבניות שרי תמר חצויות

2 כפות רסק עגבניות

מלח

הכנה:

מנקים את ראשי הכרובית מהעלים והגבעולים ושוטפים. מערבבים את מרכיבי המילוי ובעזרת הידיים מחדירים את המילוי בין פרחי הכרובית. דוחסים את מילוי הבשר ומעגלים אותו עם מראה המעוגל של הכרובית.

מכינים את הרוטב לסיר רחב שיכול להכיל את שתי ראשי הכרובית. מאדים קודם את הבצל עד גוון זהוב ומכניסים את השום העגבניות ורסק העגבניות. מבשלים כ-10 דק' על אש בינונית נמוכה. מכניסים לרוטב את ראשי הכרובית ומכסים עד גובה הכרובית במים. מוסיפים ופלפל. מבשלים כ-35 דקות ומגישים.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ