ארבעה מתכונים חורפיים עם פטריות

אין כמו עונת החורף בשביל מנות כמו פולנטה או ניוקי או מרק שעשירות בפטריות. כך תוכלו לנצל את הימים הקרים למנות מחממות ועשירות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ

למרות שהן זמינות (פחות או יותר) כל השנה, עונתן הטבעית של הפטריות היא בחורף. בחורף הן מקבלות מקום של כבוד במטבח בקדרות ובתבשילים, בפסטות מחממות ובמרקים. לפטריות עשרות זנים בצורות ומרקמים שונים, ערכים תזונתיים גבוהים והמטבח הצמחוני טבעוני עושה בהן שימוש כתחליף לבשר. בשווקים ובחנויות האוכל תמצאו היום עשרות סוגי פטריות טריות (וזה עוד לפני שמכניסים את הפטריות המיובשות לתמונה), כפורטבלו, מלך היער ועוד.

ארבעה מתכונים עם פטריות באדיבות מסעדת אדמה בזכרון יעקב:

מתכון לפולנטת תירס ופטריות

פולנטה עם פטריות
צילום: גיל אליהו

מתכון לניוקי עם ראגו פטריות

מתכון לניוקי עם ראגו פטריות

מתכון לדג עם קרם פטריות ודלעת אפויה

דג מוסר  עם קרם פטריות ודלעת אפויה
צילום: גיל אליהו

מתכון למרק פטריות עשיר

מרק פטריות
צילום: גיל אליהו

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ