שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
איתי שטרית, שף אורח
סיגרי דגים אסיאתיים עם רוטב בצד בתוך כלי עם חסות ופלפל חריף
צילום: תומר אפלבאום
איתי שטרית, שף אורח

הבצק:

אגלה לכם סוד קטן את הבצק קונים, ברשתות המזון יש בצק שנקרא עלי סיגר הוא יושב באזור המוצרים בהקפאה.

אני אוהב להשתמש בעלים איכותיים שנקראים עלי יופקה הם מיובאים מתורכיה, ויש מעדנייה מצוינת בתל אביב שנקראת אברמנטו, בפאתי שוק לוינסקי, שמייבאת דברים טובים מתורכיה, גבינות מיוחדות דגים כבושים, בוטרדו או בוטרגה וגם עלי יופקה.

מרכיבי המילוי:

1 קילו דגים טחונים בורי, מוסר ובקלה. הולכים לסופר או לחנות דגים ומבקשים תערובת דגים טחונים

1 שורש קטן של ג'ינג'ר מגורד

3 שיני שום קצוצות

חופן כוסברה קצוץ

חופן עלי נענע מופרדים מהגבעולים קצוציצם

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מעט שאטה

שמן זית

ההכנה:

הכנת המילוי:

מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב ומעבירים לשק זילוף.

הרכבת הסיגר:

מפרידים את עלי הסיגר וחותכים אותם לחצי (לצורת חצי ירח).
מכינים בצד קערה קטנה עם 2 כפות קמח ומעט מים (שיהיה טיפה סמיך) זה ישמש אותנו להדבקה ועל מנת לסגור את הסיגר.

מניחים את הצד הישר כלפיכם ומזלפים את המילוי לאורך כאשר קצוות הצדדים נשארים ללא מילוי. מקפלים את הצדדים של הדף עד המילוי, מהדקים ומתחילים לגלגל.

שמים קצת מתערובת הקמח והמים בסוף עלה הסיגר כדי להדביקו, מניחים בקופסה או במגש בצורה מסודרת כשההדבקה כלפי מטה.

מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון מכניסים את הסיגר לטיגון עד שהוא נהיה זהוב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ