בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים חומוס כמו בחומוסייה?

במקום לקנות סלט תעשייתי עתיר בקלוריות ובשומן, כך תכינו חומוס ביתי כמו בחומוסייה עם תוספת של קציצות טלה או תבשיל פטריות לטבעונים. השף שחר ברנע ממסעדת "חומוס בשר" עם מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין

11תגובות
חומוס עם תבשיל פטריות
שירן כרמל

חומוס הוא אחת הקטניות הנפוצות באגן הים התיכון ולא בכדי. כקטנית, הוא אחד המגוונים ביותר ומתאים עצמו לשלל טכניקות בישול ומתכונים, יש כאלה שיכינו ממנו סלט או ממרח ויש מי שישלבו אותו בתוך תבשיל שיושב הרבה זמן על האש. גרגרי החומוס עתירי החלבון וסיבים תזונתיים, עשירים גם בברזל, בסידן ובמינרלים. הבונוס הוא של גרגירי החומוס עשירים גם בחומצה פולית. כאשר משלבים את גרגרי החומוס עם הטחינה (זרעי השומשום) מתקבל מקור לחלבון מלא בריא ומזין. אם זה עוד לא עודד אתכם לצרוך את החומוס באופן קבוע, אולי שלל המחקרים שנעשו לאחרונה על הסלטים התעשייתיים וכמו באשר המקרים - כאשר מכינים את החומוס בבית, יודעים בדיוק מה נכנס לתוך הממרח ואין צורך להשתמש בחומרים משמרים מלבד מיץ הלימון. מצד שני, תוקפו של חומוס שתכינו בעצמכם הוא קצר ולרוב רצוי לקחת בחשבון שהממרח יחזיק מעמד כיומיים-שלושה.

אני אוהב לשלב על מנת החומוס שלי תבשיל כלשהו, בשרי או צמחוני (כפי שתראו מטה), אשר מזכיר לי את הטעמים מהבית שבו גדלתי. מבחינתי כאשר יש את התבשיל מעל החומוס, אין לי צורך בפיתה וכל מה שצריך זה מזלג ואולי קצת ירקות טריים בצד.

מתכון לחומוס ביתי

החומרים לממרח:

500 גרם חומוס מבושל (מומלץ מזן בולגרי קטן או הדס הישראלי)

1/2 כפית סודה לשתייה

150 גרם טחינה גולמית

40 גרם מיץ לימון טרי

שן שום

מלח לפי הטעם

ההכנה:

משרים למשך לילה גרגירי חומוס בהרבה מים עם חצי כפית סודה לשתייה. למחרת מסננים ושוטפים היטב.

ממלאים סיר במים ומוסיפים את גרגירי החומוס וחצי כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה.

מכפים את הקצף הלבן עד שנעלם, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שגרגרי החומוס מתפרקים.

מכבים את הלהבה ומצננים. כאשר גרגירי החומוס עדיין חמימים, מסננים אותם מהמים. יש לשמור את מי הבישול.

במעבד מזון שמים את הגרגירים החמים יחד עם שום, מיץ לימון, מלח וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון. במידה וצריך להוסיף נוזלים, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.

להגיש חם – בליווי שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ופלפל חריף טרי.

כשהחומוס מתקרר הוא מתגבש, ניתן להוסיף נוזל ולטחון מחדש.

מתכון לתבשיל פטריות טבעוני

חומרים ל-4 מנות:

1/2 ק"ג עדשים חומות

500 גרם תרד

500 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו

70 גרם שום

300 גרם בצל קצוץ

3 כפות שמן זית

1/2 כפית שורש כורכום טרי מגורר

1/4 כפית כמון

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

750 מ"ל מים

ההכנה:

משרים את עדשים למשך כשעה במים, מסננים ומבשלים עד שמתרכך, מסננים ושומרים בצד.

מחממים בסיר את השמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שמתחיל להשחים מעט, מוסיפים את הפטריות וצורבים היטב.

מוסיפים את השום והתרד, מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את המים, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתחילות להתפורר, רצוי להשאיר חלק מהן שלמות. אם חסר ניתן להוסיף מים (רצוי חמים) עד לקבלת הסמיכות הרצויה. לטעום ואם חסר אז להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס.

במסעדה אני אוהב להגיש את התבשיל על חומוס לצד פיתה לניגוב, כמנה טבעונית צמחונית מאוזנת ומשביעה.

מתכון לתבשיל קציצות טלה

חומוס עם תבשיל טלה
שירן כרמל

חומרים לקציצות:

700 גרם בשר טלה טחון

5 גרם נענע קצוצה גס

5 גרם פטרוזיליה קצוצה גס

1 בצל קטן קצוץ דק

1 ביצה גדולה

1 כפית שטוחה של ראס אל חנות (תערובת תבלינים)

1 כפית מלח

פרוסת לחם לבן שהושרתה במים ונסחטה היטב ללא הקרום

ההכנה:

לערבב את כל החומרים וללוש היטב על מנת שהחלבון בבשר ידביק היטב את הקציצות.

ליצור כדורים בגודל בינוני ולהכניס לקירור לחצי שעה.

להכנת התבשיל:

6 כפות שמן זית

50 גרם בצל קצוץ גס

2 גבעולי סלרי קצוצים גס

3 שיני שום קצוצות גס

125 גרם תרד קצוץ גס

20 גרם פטרוזיליה קצוצה

20 גרם נענע

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה

1 כפית שטוחה מלח

200 גרם גרגירי חומוס מבושל + כוס מי בישול

1 כוס מים

קמח לטיגון הקציצות

ההכנה:

מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית.

מקמחים את הקציצות במעט קמח, מטגנים אותן מכל הצדדים ושומרים בצד.

באותו הסיר לאחר שהוצאנו ממנו שמן מיותר, מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הסלרי הקצוץ וממשיכים לטגן.

מוסיפים את השום, תרד, פטרוזיליה ונענע ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים וגרגרי החומוס המבושל ומערבבים היטב. מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. לאחר כ-15 דקות מוסיפים בעדינות את קציצות הטלה ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים את התיבול באם יש צורך.

מגישים על מצע חומוס רך וחמים לצד פיתה לניגוב, נהדר גם עם אורז לבן.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו