בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

הכוסמת הכי טעימה בתל אביב

מבין תבשילי הכוסמת שאפשר למצוא בתל אביב מצטיין במיוחד זה של השף גל ברזילי שהסוד הגדול שלו הוא "כוסמת בלי ריח של כוסמת"

2תגובות
כוסמת
dreamstime

מבין תבשילי הכוסמת שאפשר למצוא בתל אביב מצטיין במיוחד זה של גל ברזילי השף של מסעדת "מזה" שסגרה לאחרונה שערים. הנה המתכון שברזילי מכנה "כוסמת ים-תיכונית" או "כוסמת בלי ריח של כוסמת".

מה צריך ומה עושים?

בוררים (גם מזרעים שנקלו יותר מדי) ק"ג כוסמת קלויה (זו שצבעה חום כהה).

מרתיחים 2 ליטרים מים ומוסיפים כפית מלח וכפית שמן זית.

מבשלים את הכוסמת עד לדרגת אל דנטה, כמו פסטה, כ-8 דקות.

מסננים ושוטפים קלות, כדי למנוע המשך בישול, ומשאירים במסננת לייבוש קל.

בסיר נפרד (שיוכל להכיל גם את הכוסמת) מזהיבים במעט מאוד שמן זית, 2 בצלים גדולים קצוצים דק ו-5 שיני שום פרוסות.

מוסיפים לסיר 4 גזרים ושורש סלרי גדול מגורדים גס ?(כשאין שורש סלרי אפשר להחליף בחלקם הפנימי של גבעולי סלרי?).

מוסיפים: כפית כמון, כפית זרעי כוסברה טחונים ומעט צ'ילי טחון דק (לפי הטעם).

מוסיפים 4-5 עגבניות מרוסקות היטב (אפשר בבלנדר או מעבד מזון) ומעט מלח.

מוסיפים את הכוסמת שבושלה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים טעמים.

תוך דקות אחדות מרבית הרוטב נספג בכוסמת וזה הזמן להוסיף חצי כוס דחוסה של פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים, ולערבב.

בהגשה מומלץ לפזר מעל למנה גבינה צפתית קשה (יבשה) מגוררת או יוגורט עזים משובח וגם מעט שמן זית.

לבריאותנים קפדנים מומלץ לאדות במקום להזהיב, וכן לדלג על המלח והצ'ילי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו