כל מה שכיף לאכול בפיקניק

פיקניק לא חייב להיות מורכב רק ממנגל וסלטים מוכנים. השף רגב יחזקאל מציע ארוחה לפיקניק מארץ המגף

רגב יחזקאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הצעה לפיקניק
רגב יחזקאל, שף אורח

הימים הללו בהם לרגע חם ולרגע קריר, מה שנוהגים לקרוא אביב, פותחים למעשה ובאופן רשמי את עונת הפיקניק. לרוב מלווה הפיקניק במנגל ובסלטים קנויים, אבל אין תחליף לסלטים ואוכל שתכינו בבית (ויעמדו בטלטולי הנסיעה). ומה בסלסלת הפיקניק? כל מה שאנו תמיד מקווים שיהיו סביב השיפודים והבשרים על האש. אני אוהב שיש לי כמה רטבים שיכולים להיות משודכים לסלטים למיניהם או לבשרים, מעל לחמים כממרח או כמטבלים. במתכון לפניכם בחרתי בפסטו נהדר מאיזה ירק דומיננטי, למשל כוסברה. סלט אנטיפסטי שתמיד נעים לצד שיפודים ובשרים על האש, פוקאצ'ה כי חייבים איזו פחמימה נעימה וזה תמיד עדיף על פיתה. בחרתי בארטישוקים כבושים בצנצנות שממש נעים לפתוח כמנות אישיות לסועדים במנגל וסלט ירקות מחוייב המציאות תמיד. פיצה לילדים ו/או למי שמתחשק שהמנה העיקרית לא תהיה רק בשר וכמובן משהו טעים ומתוק בסוף, במקרה הזה צנצנות של עוגת גבינה שאפשר לקחת למנגל בטבע כמנות אישיות. בדרך שלא ממש הפתיעה אותי, לכל המנות יש זיקה קלה לאיטליה אהובתי.

פסטו כוסברה

צילום: עופר וקנין

סלט אנטיפסטי

צילום: עופר וקנין

פוקצ'ה אנטיפסטי

צילום: עופר וקנין

צנצנת של ארטישוק כבוש

צילום: עופר וקנין

סלט ירקות שוק

צילום: עופר וקנין

פיצה ביאנקה עם גורגונזולה

צילום: עופר וקנין

עוגת גבינה ותותים

צילום: דורעם גונט

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ