ארבעה מתכונים לארוחה קיצית קלילה

מה אוכלים כשהימים מתחממים? לפי השף אסף שטרן - הרבה עגבניות, חסות סלנובה, חצילים, עדשים, טלאים ודגים

אסף שטרן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט קפרזה גדול
אסף שטרן, שף אורח

מה אוכלים כשכל כך חם? הרבה סלטים קלילים שלא יכבידו על הבטן, מנות קריות או קרות ממש וכמובן אין כמו דגים אפויים למנה עיקרית שכל כולה קיץ. 

סלט קפרזה קיצי

מה צריך?

5 עגבניות תמר אדומות חתוכות חצאים צרובות על מחבת לוהט על הצד של הבשר

בצל סגול חתוך לרבעים אפוי בתנור עם שמן זית על 180 מעלות כ 10 דקות עד שמקבל הזהבה.

חסה סלנובה (ראש קטן)

חומץ בלסמי

שמן זית 

מלח, פלפל גרוס

100 גרם שעועית לימה מבושלת

100 גרם בזיליקום עלים

לקרם חציל:

בשר חציל שרוף מחציל אחד גדול

2 שיני שום

מיץ מלימון אחד

150 גרם שמן קנולה

ההכנה: טוחנים הכל במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ומאזנים במלח.

ההרכבה:

מתבלים עגבניות ושעועית לימה עם מלח לימון ושמן זית.

בתחתית שמים קרם חצילים.

מעליו את החסה סלנובה ומעל את העגבניות עם הלימה.

מקשטים בבצל גריל ובזיליקום. מזלפים על הכל בלסמי בנדיבות שמן זית ומלח ופלפל גרוס.

סלט טלה

סלט טלה של אסף שטרןצילום: דודו בכר

מה צריך?

500 גרם ספרייבס טלה מפורק מהעצם מבושל בנוזל עם ירקות שורש עד לריכוך, ואז מקררים במקרר עד שמתקשה חזרה. אחרי הקירור חותכים לקוביות יפות

2 גזר לבן

2 גזר סגול

2 סלק לבן

2 סלק סגול

ההכנה:

עוטפים את הירקות באלומיניום עם שמן זית ומלח גס (כל אחד בנפרד) ומכניסים לתנור שחומם על 150 מעלות למשך 20 דקות עד שהם רכים מעט, מקררים וקולפים.

לקרם:

1 בצל חתוך לקוביות 

1סלרי ראש  חתוך לקוביות

2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

הכנת הקרם: מבשלים את הכל בתוך סיר עם שמן זית ו-2 שיני שום יחד עד לריכוך ואז במג'ימיקס טוחנים הכל למרקם חלק.

סלט עדשים וטחינה

סלט עדשים עם טחינהצילום: דודו בכר

מה צריך?

טחינה גולמית (רצוי הר ברכה) פותחים עם  מים קרים ומלח דק עד לסמיכות הרצויה.

500 גרם עדשים שחורות מבושלות במים כמו פסטה עד לריכוך (עד 15 דקות בישול)

3 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

חצי סלרי עלים חתוך דק

לוויניגרט:

80 גרם שום

120 גרם ג'ינג'ר

50 גרם פייסט לימון

25 גרם חרדל

130 מ"ל סויה

140 מ"ל מיץ לימון טרי

200 גרם חציל קלוי

50 מ"ל מים

חופן כמון

מעט סוכר

הכנת הוויניגרט: מעבדים בבלנדר עד לקבלת משחה אחידה ועד מוסיפים מעט סוכר לפי הטעם ומעט שמן קנולה.

לעיטור:

100 גרם משמש מיובש חתוך באלכסון.

ההרכבה:

בתחתית הצלחת מסדרים את הטחינה, מערבבים את הסלט (שומרים קצת סלרי בצד לקישוט) ומניחים אותו מעל הטחינה, מזלפים על הסלט מהוויניגרט ומעל מעטרים בסלרי קצוץ ומשמשים מיובשים.

לברק ממולא בממרח גרוזיני עם סלסת עגבניות ליד

לברק ממולא עם סלסת עגבניותצילום: דודו בכר

מה צריך?

דג לברק פתוח נקי מעצמות

ממרח גרוזיני:

200 גרם שעועית חלוטה

1 צרור כוסברה

150 גרם שמן קנולה

100 גרם קשיו קלוי

3 שיני שום

מלח ופלפל לפי טעם

הכנת הממרח:

הכל נטחן במג'ימיקס לממרח חלק ואז שפיץ של מיץ לימון למסה.

ממלאים את הלברק עם כל המילוי

סלסה עגבניות:

3 עגבניות מקולפות קצוצות

2 שיני שום קצוצות

1 בצל פרוס

שמן זית ומלח לפי טעם

להגשה:

באקצ'וי 1 חלוט במים

ההכנה:

את הדג צורבים על מחבת לוהטת למשך 2 דקות בכל צד עד השחמה, ואז עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות ל-20 דקות.

הגשה:

מניחים את הדג על הצלחת ולצדו סלסת העגבניות והבאקצ'וי החלוט.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ