בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסלט עדשים ועד לברק ממולא

ארבעה מתכונים לארוחה קיצית קלילה

מה אוכלים כשהימים מתחממים? לפי השף אסף שטרן ממסעדת "המזללה" של מאיר אדוני - הרבה עגבניות, חסות סלנובה, חצילים, עדשים, טלאים ודגים

2תגובות
סלט קפרזה גדול
דודו בכר

סלט קפרזה קיצי

מה צריך?

5 עגבניות תמר אדומות חתוכות חצאים צרובות על מחבת לוהט על הצד של הבשר

בצל סגול חתוך לרבעים אפוי בתנור עם שמן זית על 180 מעלות כ 10 דקות עד שמקבל הזהבה.

חסה סלנובה (ראש קטן)

חומץ בלסמי

שמן זית 

מלח, פלפל גרוס

100 גרם שעועית לימה מבושלת

100 גרם בזיליקום עלים

לקרם חציל:

בשר חציל שרוף מחציל אחד גדול

2 שיני שום

מיץ מלימון אחד

150 גרם שמן קנולה

ההכנה: טוחנים הכל במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ומאזנים במלח.

ההרכבה:

מתבלים עגבניות ושעועית לימה עם מלח לימון ושמן זית.

בתחתית שמים קרם חצילים.

מעליו את החסה סלנובה ומעל את העגבניות עם הלימה.

מקשטים בבצל גריל ובזיליקום. מזלפים על הכל בלסמי בנדיבות שמן זית ומלח ופלפל גרוס.

סלט טלה

מה צריך?

סלט טלה של אסף שטרן
דודו בכר

500 גרם ספרייבס טלה מפורק מהעצם מבושל בנוזל עם ירקות שורש עד לריכוך,

ואז מקררים במקרר עד שמתקשה חזרה. אחרי הקירור חותכים לקוביות יפות

2 גזר לבן

2 גזר סגול

2 סלק לבן

2 סלק סגול

ההכנה:

עוטפים את הירקות באלומיניום עם שמן זית ומלח גס (כל אחד בנפרד)

ומכניסים לתנור ל- 150 מעלות למשך 20 דקות עד שהם מוכנים, מקררים וקולפים.

לקרם:

1 בצל חתוך לקוביות 

1סלרי ראש  חתוך לקוביות

2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

הכנת הקרם: מבשלים את הכל בתוך סיר עם שמן זית ו-2 שיני שום יחד עד לריכוך ואז במג'ימיקס טוחנים הכל למרקם חלק.

סלט עדשים

מה צריך?

סלט עדשים עם טחינה
דודו בכר

טחינה גולמית (רצוי הר ברכה) פותחים עם  מים קרים ומלח דק עד לסמיכות הרצויה.

חצי קילו עדשים שחורות מבושלות במים כמו פסטה עד לריכוך (עד 15 דקות בישול)

3 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

חצי סלרי עלים חתוך דק

לוויניגרט:

80 גרם שום

120 גרם ג'ינג'ר

50 גרם פייסט לימון

25 גרם חרדל

130 מ"ל סויה

140 מ"ל מיץ לימון טרי

200 גרם חציל קלוי

50 מ"ל מים

חופן כמון

ההכנה: מעבדים בבלנדר עד לקבלת משחה אחידה ועד מוסיפים מעט סוכר לפי הטעם ומעט שמן קנולה.

לעיטור:

100 גרם משמש מיובש חתוך באלכסון.

ההרכבה:

בתחתית הצלחת מסדרים את הטחינה,

מערבבים את הסלט (שומרים קצת סלרי בצד לקישוט), סדרים מעל הטחינה,

מזלפים על הסלט מהוויניגרט ומעל מעטרים בסלרי קצוץ ומשמשים מיובשים.

לברק ממולא

לברק ממולא עם סלסת עגבניות
דודו בכר

מה צריך?

דג לברק פתוח נקי מעצמות

ממרח גרוזיני:

200 גרם שעועית חלוטה

1 צרור כוסברה

150 גרם שמן קנולה

100 גרם קשיו קלוי

3 שיני שום

מלח ופלפל לפי טעם

ההכנה: הכל נטחן במג'ימיקס לממרח חלק ואז שפיץ של מיץ לימון למסה.

ממלאים את הלברק עם כל המילוי

סלסה עגבניות:

3 עגבניות מקולפות קצוצות

2 שיני שום קצוצות

1 בצל פרוס

שמן זית ומלח לפי טעם

באקצ'וי 1 חלוט במים

ההכנה:

את הדג צורבים על מחבת לוהטת למשך 2 דקות בכל צד עד השחמה,

ואז עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות ל- 20 דקות.

הגשה:

מניחים את הדג על הצלחת ולצדו סלסת העגבניות והבאקצ'וי החלוט.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו