ל"ג בעומר: מתכונים לשדרוג האוכל במדורה

פיתה עם חומוס ומרשמלו תעשייתי על האש זה טעים, אבל למה להסתפק רק בהם? השף אסף שנער (ממסעדת חוות צוק) עם ארבעה מתכונים שאחריהם המדורה שלכם לא תיראה אותו דבר

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תפוחי אדמה בפויקה
תפוחי אדמה בפויקהצילום: גלי קלומק

לא ברור מתי ואיך השתלט האוכל הגנרי גם על ל"ג בעומר ושכח לנצל בדרך את המשאב הכי חשוב של החג הזה: האש. חובבי הקומזיצים או יוצאי תנועות הנוער, ודאי זוכרים את בישולי השדה של פעם, בהם הכנו פיתות בטאבון ושלחנו תפוחי האדמה עטופים בנייר כסף למדורה וחיכינו לרגע בו נוכל לשים עליהם את היד (מבלי לחטוף כוויה). בישול באש המדורה, למרות היתרונות הרבים, מצריך יותר תשומת לב, שכן צריך לטפל באש והוא לא רק שגר ושכח, כמו במקרה של תפוחי האדמה או הפויקה. מצד אחד להניח ולשפוך, מצד שני צריך לוודא שהאש לא חזקה ולא גבוהה מידי. 

כמו שיודעים חובבי הבישול בטבע: אם כבר עושים מדורה (אנחנו לא בעד), למה לחזור שוב ושוב לאותו אוכל משעמם? הנה ארבעה הצעות לשדרוג המדורה שלכם, או לפחות הצד הקולינרי שלה. אחת מהן, אני יודע, למתקדמים ממש המוכנים להרחיק לכת.

תירס בגריל עם טריק

תירס על הגריל
תירס על הגרילצילום: דודו בכר

תפוח אדמה מדורה הכי טעים בעולם

תפוח אדמה פויקה
תפוח אדמה בפויקהצילום: דודו בכר

תבשיל פויקה עם בשר

תבשיל בשר בפוייקה
תבשיל בשר בפוייקהצילום: דודו בכר

סרטנים בגריל

סרטנים בגריל
סרטנים בגרילצילום: גלי קלומק

והנה גם ההצעות נוספות למתכונים למדורה:

הגרסה של אייל שני לאוכל של מדורות

תירס חם גרסת נירה רוסו

טיפ לוהט: כך תשדרגו את תפוחי האדמה במדורה

הדרך הטובה ביותר להכין  עוף וירקות על גחלים

בננה צלויה עם שוקולד מריר

המדריך השלם למרשמלו ביתי

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ