בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ל"ג בעומר: מתכונים לשדרוג האוכל במדורה

פיתה עם חומוס ומרשמלו תעשייתי על האש זה טעים, אבל למה להסתפק רק בהם? השף אסף שנער (מחוות צוק - המעדנייה) עם ארבעה מתכונים שאחריהם המדורה שלכם לא תיראה אותו דבר

תגובות
תפוחי אדמה בפויקה
גלי קלומק

לא ברור מתי ואיך השתלט האוכל הגנרי גם על ל"ג בעומר ושכח לנצל בדרך את המשאב הכי חשוב של החג הזה: האש. חובבי הקומזיצים או יוצאי תנועות הנוער, ודאי זוכרים את בישולי השדה של פעם, בהם הכנו פיתות בטאבון ושלחנו תפוחי האדמה עטופים בנייר כסף למדורה וחיכינו לרגע בו נוכל לשים עליהם את היד (מבלי לחטוף כוויה). בישול באש המדורה, למרות היתרונות הרבים, מצריך יותר תשומת לב, שכן צריך לטפל באש והוא לא רק שגר ושכח, כמו במקרה של תפוחי האדמה או הפויקה. מצד אחד להניח ולשפוך, מצד שני צריך לוודא שהאש לא חזקה ולא גבוהה מידי. 

כמו שיודעים חובבי הבישול בטבע: אם כבר עושים מדורה, למה לחזור שוב ושוב לאותו אוכל משעמם? הנה ארבעה הצעות לשדרוג המדורה שלכם, או לפחות הצד הקולינרי שלה. אחת מהן, אני יודע, למתקדמים ממש המוכנים להרחיק לכת.

תירס בגריל עם טריק

תירס על הגריל
דודו בכר

תפוח אדמה מדורה הכי טעים בעולם

תפוח אדמה פויקה
דודו בכר

תבשיל פויקה עם בשר

תבשיל בשר בפוייקה
דודו בכר

סרטנים בגריל

סרטנים בגריל
גלי קלומק

והנה גם ההצעות נוספות למתכונים למדורה:

הגרסה של אייל שני לאוכל של מדורות

תירס חם גרסת נירה רוסו

טיפ לוהט: כך תשדרגו את תפוחי האדמה במדורה

הדרך הטובה ביותר להכין  עוף וירקות על גחלים

בננה צלויה עם שוקולד מריר

המדריך השלם למרשמלו ביתי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו