שלושה דברים שאפשר לעשות עם אורז

מנה מהמטבח הערבי, מנה הודית טבעונית עם שפע ירקות ותבלינים ומנת קינוח מאורז שחזרה לילדות של השפית לירז שדה (בראסרי עין כרם). הזיקית של חומרי הגלם חושפת כמה מגווניה

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לירז שדה, שפית אורחת

אורז הוא הגידול השלישי בעולם בתפוצתו, ולכן זה עניין מתבקש שחומר הגלם הזה יהיה נפוץ בכל העולם ובהתאם לכך יהיו הרבה מאוד ורסיות הכנה, התלויות באזור הבישול ובסוג האורז.

בעיני, אורז הוא הזיקית של חומרי הגלם, שכן הוא מקבל כל תבלין באהבה. הוא מפתיע אותנו בגרסה מתוקה כשהוא נימוח ורך, או בגרסה חריפה עם המון תבלינים, עשבי תיבול ומיני פיצוחים. אבל בראש ובראשונה הוא נמדד בעירומו, פשוט, לבן ונטול תוספות. שם, כמו זמר ליווי עילאי, הוא יודע לפרגן כסייד דיש לכל מה שיבוא לצדו.

הנה כמה ממנות האורז החביבות עלי.

מקלובה עוף שתמיד מצליחה

צילום: אפיק גבאי

ביריאני הודי טבעוני

צילום: אפיק גבאי

אורז עם חלב כמו של פעם

אורז עם חלבצילום: אפיק גבאי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ