מסיבת סלסה: קיץ מקסיקני בחמש מנות

נאצ'וס, פריחולס, גבינה מותכת, ליים, חלפניו והרבה כוסברה מרעננים ומגוונים בחום הישראלי, כך תרימו מסיבה מקסיקנית פרטית בבית עם מתכונים של השף איתמר דוידוב מטרז פזוס

איתמר דוידוב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
טאקו סטייק קצוץ
צילום: דודו בכר
איתמר דוידוב, שף אורח

אין כמו מקסיקו לרענן את החך בטעמי ים שמש וקיץ. למעשה, חופיה של מקסיקו כה ארוכים וכה מגוונים שגם מי שביקר שם עשרות של פעמים, טרם מגיע לכולם. החופים שבהם אוכל מקסיקני יבריק הם לאורכה של באחה קליפורניה בצפון, ודרומה לחופי צ׳יפולטה ופוארטו אסקונדידו.

אמנם התיירים במקסיקו שלא מכירים את המטבח המקומי יסתפקו באספרסו וטוסט, אבל מקסיקו זוכה להכרה בינלאומית רחבה, אחרי שאונס״קו הכריז עליו כמטבח מורשת. ואלפי שפים מכל העולם מציפים את בתי הספר לבישול, את המסעדות המשובחות ממקסיקו סיטי ועד סן קריסטובל דה לס קאסאס הנידחת בדרום.

הצאצאים הראשונים של בני המאיה היו למעשה לקטים ונוודים שהתבססו על התירס והשעועית שגדלו באזור. לחם תירס שטוח ולצידו מחית שעועית היו עניין שבהרגל. באמצע המאה ה- 13, האימפריה האצטקית שגשגה ושלחה זרועותיה ברחבי אמריקה הלטינית והביאה עמה חומרי גלם חדשים. פלפל צ'ילי, דבש, מלח ושוקולד מצאו את דרכם לתוך הבישול והמאכלים שלהם.

בשנת 1521 ספרד פלשה למקסיקו והפכה את הקערה על פיה. מזונות ספרדיים הציגו בעלי חיים חדשים, כגון כבשים, חזירים ופרות שהביאו עמם גם מוצרי חלב. מאז המטבח המקסיקני אמנם הושפע ממטבחים אחרים, אך יצר שפה משל עצמו - תלוית חומרי גלם, מזג אוויר וכמובן מצב כלכלי.

הפלפלים של מקסיקו
בדיוק בשביל החום, פלפלים חריפיםצילום: דודו בכר

לפניכם מבחר מתכונים מאזורים שונים במקסיקו שהם רק רמז דק לעושר הקולינרי של המדינה הזאת, שאני מכור אליה.

מתכון לסביצ'ה קולרבי טבעוני

סביצ'ה קולרבי
צילום: דודו בכר

מתכון למגדל נאצ'וס חם

מגדל נאצ'וס חם
צילום: דודו בכר

מתכון לאבטיח על האש בגבינה

אבטיח על האש וגבינה
צילום: דודו בכר

מתכון לטאקו אל פאסטור

טאקו אל פאסטור
צילום: דודו בכר

מתכון לטאקו סטייק קצוץ

טאקו סטייק קצוץ
צילום: דודו בכר

מתכונים מקסיקנים נוספים של איתמר דוידוב באתר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ